srbija irska

Fudbaleri Srbije otputovali u Dubai na meč sa Rusijom

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas u Dubai, gde je u petak očekuje prijateljski meč sa Rusijom, a kapiten Branislav Ivanović ocenio je da dueli sa kvalitetnim timovima pomažu ekipi da ozbiljno napreduje.
-Prijateljske utakmice protiv jakih rivala pomogle su nam jer smo tu najviše napredovali. To se videlo kasnije kad smo igrali protiv slabijih reprezentacija, iako smo stvarali šanse, davali golove. S druge strane, od momenta kad smo izgubili šanse za odlazak u Brazil, za nas su počele nove kvalifikacije. Istovremeno, važna nam je utakmice protiv Rusije i zbog činjenice da se posle ovog okupljanja nećemo videti – rekao je Ivanović za sajt FSS.
Njegov zamenik Aleksandar Kolarov rekao je da će uprkos snazi rivala, selekcija Srbije pokušati da zabeleži pobedu.
-Svaki meč pod vođstvom selektora Mihajlovića počeli smo sa istim pristupom, ofanzivnim ambicijama, tako će biti i ovog puta. Pristup se ne menja u zavisnosti od imena rivala. S druge strane, maksimalno respektujemo kvalitet ruskog tima i činjenicu da su u jakoj kvalifikacionoj grupi osvojili prvo mesto – poručio je Kolarov. 
Fudbaler sredine terena Luka Milivojević dodao je da očekuje da ekipa i protiv Rusije pokaže da je napredovala.
-Puni smo motiva da odmerimo snage sa tako jakom reprezentacijom, budućim učesnikom Mundijala u Brazilu. Činjenica je, igramo sve bolje. Sada su to izdanja kakva je od nas uvek tražio selektor Mihajlović – zaključio je Milivojević.
Prijateljska utakmica između Srbije i Rusije igra se u petak u Dubaiju od 17.30 po srednjeevropskom vremenu. Četiri dana kasnije Srbija će u Užicu odmeriti snage sa selekcijom novinara.

Povezana vest:  Altintop prelazi u Real Madrid