dusan basta srb jap

Basta: Želimo da ostavimo što bolji utisak protiv Rusije

Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Basta izjavio je danas da nacionalni tim može da pruži snažan otpor selekciji Rusije u prijateljskom meču u Dubaiju.
-Znamo svi koliko vrede ruski reprezentativci. Sama činjenica da su se plasirali direktno na SP u jednoj teškoj grupi dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju sjajnog selektora, Fabija Kapela, i biće to veoma lepa i zanimljiva utakmica. Moramo da uđemo u meč isto kao što smo to učinili protiv Velsa i Makedonije i neće biti problema. Svi ti igrači dolaze iz veoma jake ruske lige, iako se ne slažem sa onima koji tvrde da je ona preuzela primat od italijanske – rekao je Basta za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
Ubedljivo najbolji pojedinac poslednje kvalifikacione utakmice protiv Makedonije u Jagodini, otkrio je da igrači imaju problema da se priviknu na vremensku razliku i klimu u Dubaiju.
-Ja sam zaista imao dan u Jagodini, ali teško je igrati na tom nivou baš svaki put. Biće i otežani uslovi za igru, malo nas muči ova promena klime i vremenska razlika, ali siguran sam da će do petka uveče sve doći na svoje mesto. Nisu nas poremetile priče koje stižu iz Italije o navodnom angažmanu selektora, skoncentrisani smo isključivo na teren i na obaveze koje imamo. Želimo da pružimo maksimum i ostavimo što bolji utisak protiv Rusije – dodao je Basta.
Utakmica između Srbije i Rusije na programu je sutra od 17.30 u Dubaiju, dok se „orlovi“ četiri dana kasnije sastaju sa selekcijom novinara u Užicu.

Povezana vest:  Geret Bejl spreman za Mančester Junajted