Erick Thohir

Tohir: Hoću da Inter i Serija A ponovo budu najbolji

Novi vlasnik Intera Erik Tohir rekao je danas da je kupio deonice kluba jer želi da neroazuri ponovo budu šampioni Italije i najbolji evropski klub, ali i da Serija A postane konkurentna najkvalitetnijim kontinentalnim takmičenjima.
-U ovom trenutku najvažnije je da Serija A ponovo postane jaka i popularna u Aziji kao što je to bilo nekad. Radi se o velikom tržištu. Prve dve godine u Interu pokušaćemo da radimo na stvaranju većeg profita. Takođe, razmislićemo da li da ostanemo na San Siru ili da izgradimo novi stadion – rekao je Morati italijanskim medijima.
Tohir je nedavno kupio 70 odsto deonica kluba od Masima Moratija.
-Nadam se da ćemo da napravimo jaku ekipu. Cenim mlade igrače i želim da ih bude što više u klubu. Cilj je da Inter bude jači iz godine u godinu. Finale Lige šampiona 2016. je u Milanu i hoćemo da ponovo osvojimo to takmičenje. Za pravljenje dobrog tima potrebno je vreme. Prvo da postavimo temelje, a onda ćemo polako da idemo napred.
Tohir je dodao da izuzetno poštuje trenera Intera Valtera Macarija.
-Naravno, pokušaćemo već u zimskom prelaznom roku da pojačamo ekipu. Svesni smo da to neće moći da se uradi preko noći. Ovde stvaramo novi sistem, u budućnosti će menadžment kluba i trener razgovarati i zajedno praviti planove, ne samo za jednu sezonu, već i za nekoliko unapred – objasnio je biznismen iz Indonezije.
Ekipa Intera posle 12 odigranih kola zauzima četvrto mesto na tabeli Serije A sa 25 bodova, sedam manje od vodeće Rome.

Povezana vest:  Predsednik FS Brazila završio u bolnici