Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimović: Nisam aplaudirao Ronaldu

Fudbalski reprezentativac Švedske Zlatan Ibrahimović rekao je danas da nije aplaudirao Kristijanu Ronaldu kada je postigao treći gol za Portugal, u baražu za Svetsko prvenstvo, već da je želeo na taj način da ohrabri saigrače. Portugal je u utorak, u revanšu baraža za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine pobedio Švedsku sa ukupno 3:2 i prošao na Mundijal. Na toj utakmici Ronaldo je postigao tri gola, a na televizijskom snimku se vidi kako Ibrahimović aplaudira posle trećeg gola Portugala. 
-Da li sam aplaudirao Ronaldu? Ne, samo sam pokušavao da ohrabrim svoje saigrače. Aplaudirao sam kako bi ih podigao i motivisao za poslednjih nekoliko minuta utakmice – rekao je Ibrahimović za Gazeta delo Sport. 
-Važno je da ne odustanete do poslednjeg sudijskog zvižduka, pošto se dešavaju i neočekivane stvari – dodao je napadač Pari Sen Žermena. 
Ibrahimović je pohvalio Ronalda, ali je rekao da mu je odbrana švedskog tima olakšala posao. 
-On je sjajan igrač, ali pružili smo mu mnogo prostora. Niko nije bolji od njega u kontranapadu. Ova utakmica je još jednom pokazala njegov veliki kvalitet – rekao je Ibrahimović. 
-Da li je najbolji fudbaler sveta? Mogu samo reći da je postigao samo jedan gol više od mene – dodao je Ibrahimović. 

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Zvezda i Partizan po 140. put, Vojvodina gost OFK Beograda