italija_logo34. KOLO SERIJE A

Roma i dalje na vrhu tabele

 

Ekipa Milana je ispala iz trke za šampionsku titulu pošto je u meču 34. kola Serije A poražena od Sampdorije. „Rosoneri“ su vodili u Đenovi, ali su kola krenula nizbrdo kada je Bonera isključen u 53. minutu kada je skrivio penal i omogućio domaćinu da dođe do preokreta i pozicije koja obezbeđuje plasman u Ligu šampiona. Za pobedu Samdorije nazaslužniji je bio Pacini koji je u 90. minuti doneo vodstvo svom klubu.

I drugi klub iz Đenove je zabeležio pobedu i to na gostovanju u Parmi. Palermo je uz dosta sreće uzeo bod na Sardiniji. Kaljari je dva minuta pre kraja imao dva gola prednost, ali je na način koji je ove sezone često osvajao bodove, ovog puta ispustio pobedu. Napoli se na pobednički kolosek vratio trijumfom na nimalo lakom gostovanju u Bariju.

Povezana vest:  Lev kritikovao Pavkova: Zloban faul, Sane je imao sreće

Što se srpskih fudbalera na radu u Italiji tiče oni nisu ostavili poseban utisak. U Udinezeu nije bilo Dušana Baste, dok je Aleksandar Luković odigrao ceo meč. Nenad Tomović je posle dužeg vremena odigrao ceo meč za Đenovu, a Adem Ljajić nije ulazio u igru kod Fiorentine.

Pobedom u velikom gradskom derbiju Roma je zadržala prednost u odnosu na Inter na tabeli Serije A. Meč nije počeo dobro po Romu pošto su Lacijali preko Rokija došli do prednost od 1:0, da bi Flokari na startu drugog dela igre propustio priliku da realizuje jedanaesterac i tako duplira prednost svog tima. Sudija Taljavento je penal dosudio posle prekršaja Kasetija nad Aleksandrom Kolarovim koji je odigrao odlično ceo meč, ali je i kumovao poptunom preokretu pošto je posle njegovog prekršaja nad Tadejiem sudija ponovo pokazao na belu tačku, ali je za razliku od Flokarija Mirko Vučinić bio precizan. Srpski reprezentativac je zbog načinjenog penala dobio žuti karton. Svega 10 minuta kasnije Vučinić ponovo pogađa mrežu Muslere i donosi prednost svom timu koju je Roma uspela da sačuva do kraja utakmice i tako četiri kola pre kraja Serije A ostane na vrhu tabele.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Italija i Paragvaj podelili bodove

 

Rezultati:

Udineze – Bolonja 1:1 (0:1)

Di Natale 90 – Zapata 3(ag)

Atalanta – Fiorentina 2:1 (1:0)

Pinto 6, Tiriboki 69 – Montolivo 75

Parma – Đenova 2:3 (0:1)

Zakardo 60, Boketi 62(ag) – Palasio 33, Palasio 52, Fatić 73

Sampdorija – Milan 2:1 (0:1)

Kasano 54(pen), Pacini 90 – Borijelo 20

Povezana vest:  Mesi: Do kraja života ću žaliti zbog finala SP

Bari – Napoli 1:2 (0:1)

Almiron 75 – Laveci 28, 57

Kaljari – Palermo 2:2 (1:0)

Kosu 28, Žeda 87 – Mikoli 88, Hernandez 90

Katanija – Sijena 2:2 (1:0)

Maksi Lopez 11, Bjađanti 50 – Makarone 49, Vergasola 69

Lacio – Roma 1:2 (1:0)

Roki 14 – Vučinić 53(pen), 63

Odigrano ranije:

Inter – Juventus 2:0

Kjevo – Livorno 2:0

Tabela: Roma 71 bod, Inter 70, Milan 64, Sampdorija 57, Palermo 55, Napoli 52, Juventus 51…