sinisa mihajlovic ferplej

Pobeda Juventusa, Mihajlović debitovao na klupi Sampdorije

Fudbaleri Juventusa pobedili su danas, na gostujućem terenu, Livorno sa 2:0, u utakmici 13. Kola Serije A i preuzeli prvo mesto na tabeli. Juventus je poveo u 62. minutu golom Fernanda Ljorentea, a konačan rezultat postavio je Karlos Teves u 74. minutu. To je peta uzastopna pobeda crno-blih u prvenstvu, kojom je, uz utakmicu više, preuzeo prvo mesto na tabli. 
Juventus sada ima 34 boda, dva više od Rome, dok je Livorno na 16. mestu sa 12 bodova. Golman Juventusa Đanluiđi Bufon danas je odigrao 500. utakmicu u Seriji A. 
Fudbaleri Sampdorije odigrali su na svom terenu nerešeno 1:1 sa Lacijom, a na klupi kluba iz Đenove debitovao je bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović. Sampdorija je povela u 67. minutu golom Roberta Sorijana, a u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena izjednačio je Lorik Cana.
Sampdorija se nalazi na 17. mestu sa 10 bodova, koliko ima i Bolonja na 18. mestu, u zoni ispadanja, dok je Lacio osmi sa 17 bodova. Fudbaleri Udinezea pobedili su na svom terenu Fiorentinu sa 1:0 golom Tomasa Hertoa u 34. minutu. To je bila peta prvenstvena pobeda crno-belih, koji se nalaze na 11. mestu sa 16 bodova. Fiorentina je peta sa 24 boda. 
Za Udineze su celu utakmicu igrali sprski fudbaleri, golman Željko Brkić i Dušan Basta. Sasuolo je na svom terenu pobedio Atalantu sa 2:0 i zabeležio treću pobedu u ligi. Domaći su za četiri minuta rešili pitanje pobednika. Poveli su u 62. minutu preko Simonea Zaze, a četiri minuta kasnije konačan rezultat postavio je Domeniko Berardi. 
Sasuolo je tako pobegao iz zone ispadanja, zauzima 16. mesto sa 13 bodova, a Atalanta je 10. na tabeli sa tri boda više. Torino je pobedio na svom terenu Kataniju sa 4:1, a večeras od 20.45 igraju Bolonja i Inter. 
Poslednja utakmica 13. kola igra se sutra od 20.45, između Rome i Kaljarija. 

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Grupa A: Ubedljiva pobeda Hrvatske nad Kamerunom