Brasil National Team - Home KitNike predstavio dres reprezentacije Brazila za Svetsko prvenstvo 2014.
 
Kompanija Nike predstavila je dres u kojem će fudbalska reprezentacija Brazila nastupiti na Svetskom prvenstvu 2014. godine, čiji su ujedno i organizatori. Setom promotivnih fotografija, Nejmar, Tijago Silva, David Luiz, Paulinjo i Bernard prezentovali su javnosti novu, prepoznatljivu žuto-plavu kombinaciju.
Novi dres „karioka“ predstavlja spoj kulturološkog dizajna, inovacije i ekološki održivih materijala. Dizajn karakteriše tradicionalna žuta boja sa zelenim motivima na kragni i rubovima rukava. Na unutrašnjoj strani, iznad grba brazilske reprezentacije, ispisan je slogan „Rođen da igra fudbal“.
-Meni, kao i svim mojim saigračima je velika čast obući dres nacionalne selekcije. Brazil je poseban kada je fudbal u pitanju, a ono što nas pokreće jeste želja za dobrim igrama i pobedama za našu zemlju. Ovaj dres nam spojem tehnologije i inspiracije pomaže da održimo tu želju – rekao je Nejmar, jedna od najvećih zvezda predstojećeg takmičenja.
PaulinhoNova oprema fudbalske reprezentacije Brazila pomaže igraču regulišući telesnu temperaturu tokom čitavog meča. Koristeći kombinaciju Dri-FIT tehnologije i specijalno dizajniranih rupica za ventilaciju, igraču je obezbeđeno hlađenje na najpotrebnijim mestima tokom igre.
-Kontrolišući znojenje i čineći da telo ostaje hladnije duže vreme, igrač se oseća znatno komfornije i spreman je da pruži svoj maksimum – izjavio je Martin Loti, kreativni direktor u „Nike Football“-u.
Po prvi put, dres fudbalske reprezentacije Brazila napravljen je od recikliranih materijala i to od recikliranih flaša. Šorc sadrži 100%, dres 96%, a štucne 78% recikliranog poliestera. Svaki komplet se sastoji u proseku od 18 recikliranih plasičnih flaša.
Dres u kojem će domaćini prvenstva nastupiti ima V-izrez i obezbedjuje udobnost i opusten izgled. Šorc kraljevsko plave boje sa belom štraftom i bele štucne, upotpunjuju popularnu kombinaciju opreme, koja je inače najprodavanija u Južnoj Americi, kada je reč o nekoj sportskoj reprezentaciji.
Povezana vest:  Počelo saslušanje žalbi funkcionera FIFA