vojvodina pozdravPobede Vojvodine i Donjeg Srema
 
Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas na stadionu Karađorđe Napredak iz Kruševca sa 3:1, dok je Donji Srem na gostovanju u Užicu savladao Slobodu sa 1:0 u utakmicama 14. kola Super lige Srbije.
„Lale“ su pred svojim navijačima prekinuli niz od tri utakmice bez pobede, iako je Napredak imao prednost.
Gosti su poveli u 11. minutu preko Nenada Gavrića, koji je iskoristio proigravanje Nenada Mirosavljevića i sa pet metara lako savladao Srđana Žakulu.
Ekipa Marka Nikolića je veoma brzo stigla do preokreta, prvo je Andrija Kaluđerović u 17. minutu izjednačio, a potom je Stojan Vranješ u 21. doveo Vojvodinu do prednosti.
Novosađani su nastavku meč igrali ofanzivno, u par navrata su mogli i do trećeg gola, ali je na golu Kruševljana odličan bio Dalibor Milenković.
Međutim, Vojvodina je u 80. minutu preko Envera Alivodića došla do trećeg kola, a u ulozi asistenta ovaj put se našao Vranješ, koji je petom proigrao Alivodića.
Donji Srem je sa gostovanja u Užicu uspeo da odnese sva tri boda. Pobedonosni gol za ekipu iz Pećinaca postigao Đuro Zec u 63. minutu.
Donjem Sremu je ovo druga uzastopna pobeda u prvenstvu Srbije, posle pet utakmica bez trijumfa, dok je Sloboda upisala sedmi poraz u šampionatu.
Vojvodina u Super ligi trenutno zauzima peto mesto sa 24 boda, Napredak je deveti sa 16, dok je Donji Srem 13. sa isto toliko bodova, a Sloboda je na 15. sa 13 bodova.

Photo : Minja Adamović

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Ibrahimović: Meč sa Barselonom biće kao i svaki drugi