logo_crvena_zvezdaKleut: Kazna je preoštra, uložićemo žalbu

 

Generalni sekretar Crvene zvezde Andrija Kleut ocenio je danas da je klub preoštro kažnjen zbog incidenta u kome je tokom utakmice navijač ranjen vatrenim oružjem, i najavio je žalbu na kaznu od igranja pet utakmica bez publike.

-Odluka…je preoštra. Crvena zvezda je svesna svoje zakonske odgovornosti kao organizator utakmice i svesna je da je morala da bude kažnjena, ali svima je bilo jasno da smo uradili sve po Zakonu, odnosno da ne postoji radnja koju smo propustili da uradimo, a koja je mogla bude učinjena kako ne bi došlo do incidenta – rekao je Kleut.

Povezana vest:  Lešantre novi selektor Senegala

Tokom kup utakmice Zvezda – OFK Beograd jedan navijač ranjen je iz pištolja u stomak na severnoj tribini. On je teže povređen, ali mu život nije ugrožen. Klub je osudio incident, kao i njegovi organizovani navijači.

Kleut je rekao da je verovao da će Disciplinska komisija Fudbalskog saveza „imati u vidu“ „energičnu reakciju“ kluba i ocenio da se ovom kaznom „narušava jedinstvo“ sportskih i državnih struktura u borbi protiv huligana.

Povezana vest:  Krunić: Ambicije Jagodine su odavno poznate

Kleut je kazao i da će Zvezda biti sportski oštećena.

-Crvena zvezda neće svoje preostale tri utakmice koje igra kao domaćin igrati pred svojom publikom, što znači da će biti hendikepirana u odnosu na druge klubove a pre svega na svog najbližeg konkurenta u borbi za titulu prvaka države – kazao je Kleut.

-Do sada je bila praksa da se klubovima koji se žale kazna smanji. Recimo zimus je našem najvećem rivalu kazna smanjena sa dve na jednu utakmicu igranja bez publike. Nadamo se da će i Crvena zvezda imati isti tretman – rekao je generalni sekretar crveno-belih.

Povezana vest:  Roma slavila u Veroni, gol Ljajića