David Moyes teren

Mojs očekuje mešovitu reakciju navijača Evertona

Trener Mančester junajteda Dejvid Mojs rekao je danas da očekuje „pomešane“ reakcije navijača Evertona, u sutrašnjem susretu ova dva o fudbalska kluba. Mojs je preuzeo Everton 2002. godine, kada je klubu pretilo ispadanje, i pretvorio ga je u ekipu iz gornjeg dela tabele, pošto je od tada svaki put završavao među prvih osam. Prošlog leta je prešao u Mančester, a sutra će ova dva kluba igrati prvi put od tada. 
Ljubav navijača prema njemu pretrpela je udarac, pošto je Mojs ovog leta nudio 28 miliona funti za Maruana Felainija i Lejtona Bejnsa, što je ponuda koju je Everton nazvao „uvredljivom“. Felaini je na kraju došao u Mančester junajted za 27,5 miliona funti. 
-Reakcije mogu biti mešovite. Oni poznaju fudbal i razumeju šta sam uradio tamo, ali u fudbalu se nikad ne zna. Što se mene tiče, nisam emotivna osoba. Ja bih najradije da se bavim samo fudbalom – rekao je Mojs. 
On je kazao da više ne prati rezultate Evertona, pošto je potpuno koncentrisan na uspeh u Junajtedu u svojoj prvoj sezoni.  Everton igra dobro sa njegovim naslednikom Robertom Martinezom, a trenutno je peti na tabeli, tri pozicije ispred Junajteda. 
-Jasno je da imam lepe uspomene. Ne možete prosto baciti 11 godina. Ali, moram da se razdvojim od njih. Junajted je sada moj tim i sva moja koncentracija je usmerena na njega – rekao je Mojs. 
U tim Junajteda mogao bi sutra da se vrati Robin van Persi, koji je propustio tri utakmice zbog povrede prepona i nožnih prstiju.

Povezana vest:  PSŽ zbog nasilja udaljava svoje navijače sa gostovanja