fk novi pazarMilanović: Imali smo sreće i znanja da pobedimo Radnički

Trener Novog Pazara Milan Milanović rekao je posle današnje pobede nad Radničkim iz Niša od 1:0 da su njegovi fudbaleri imali sreće i znanja da sačuvaju vođstvo i spreče pokušaje protivnika da postigne gol.
-Nije bila lepa utakmica, uslovi to nisu dozvoljavali, a dobro je što se neko od igrača nije povredio. Bilo je dosta živosti i to je ovaj duel, ipak, učinilo atraktivnim. Imali smo sreće i znanja da ispratimo napade protivnika i sačuvamo prednost – rekao je Milanović novinarima na Gradskom stadionu.
Novi Pazar je u 15. kolu Super lige Srbije savladao niški Radnički golom Dejana Rusmira u 22. minutu, pa će oba tima na zimsku pauzu otići sa po 24 boda.
Nišlije su zbog bolje gol razlike na četvrtoj poziciji, dok je Novi Pazar na šestom mestu.
-Prezadovoljan sam učinkom, a nadam se da su zadovoljni i ljudi iz kluba i navijači. Cilj je bio da se konsolidujemo i da nam ne preti ispadanje, ali sada smo bliži vrhu. Pohvalio bih igrače, odigrali su u finišu nekoliko sjajnih utakmica – kazao je Milanović.
Trener Radničkog Dragoljub Bekvalac ocenio je da su oba tima igrala angažovano koliko su to uslovi dozvoljavali.
-Nama je više smetao teren, pogotovo kada smo došli u situaciju da jurimo rezultat. Nije bila naročito kvalitetna utakmica, a odluka je pala posle sjajnog šuta Rusmira – rekao je Bekvalac.
Trener je rekao i da su svi u Radničkom zadovoljni polusezonom.
-Na početku sezone imali smo organizacionih problema, bilo je mnogo pesimizma, ali sa 24 osvojena boda svi u klubu smo zadovoljni. Ovo je za Radnički jedna od najuspešnijih polusezona – dodao je on.
Novopazarci će u 16. kolu, na proleće, dočekati Partizan, dok će niški Radnički gostovati Radničkom 1923 iz Kragujevca.

Povezana vest:  Grujić: Trenutno me zanima samo Zvezda