fk crvena zvezda logoZvezda obeležila 22 godine od uspeha u Tokiju

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je danas na stadionu Marakana 22 godine od osvajanja pehara Interkontinentalnog kupa u Tokiju i istorijske pobede nad ccileanskim klubom Kolo-Kolo.
Nekadašnji trener Crvene zvezde Vladica Popović izjavio je da mu je bila velika ccast da predvodi klub u periodu najvećeg uspeha u njegovoj istoriji.
-Biti ovde je nešto najlepše što jedan spotista može da doživi, drago mi je što smo se okupili da osvežimo stare uspehe, to su bili zlatni i nezaboravni trenuci. Nadam se da će u budućnosti biti još trofeja i da ćemo se vratiti na staze stare slave – rekao je Popović.
Nekadašnji golman Zvezde Zvonko Milojević rekao je da mu je jedina želja da crveno-beli ponove uspeh iz Barija i Tokija.
-Posle toliko godina imam jednu, jedinu želju i verujem da možemo da ponovimo uspeh iz Barija i Tokija. Znam da će biti teško, ali verujem u ljude koji su u klubu – rekao je Milojević.
Zvezda je pre taccno 22 godine, 8. decembra 1991. sa 3:0 pobedila Kolo-Kolo i postala najbolji tim na svetu.
Crveno-beli su prethodno, 29. maja 1991. osvojili evropski Kup šampiona, dok je Kolo Kolo trijumfovao u južnoamericckom Kupu Libertadores.

Povezana vest:  Hal angažovao škotskog golmana Mekgregora