Aleksandar Kolarov Manchester City

LIGA ŠAMPIONA

Gol Kolarova u pobedi nad Bajernom, Benfika nije uspela

Fudbaleri Mančester Sitija iznenadili su večeras Bajern i slavili u Minhenu sa 3:2 u šestom kolu D grupe Lige šampiona, gol za goste da je Aleksandar Kolarov, dok lisabonska Benfika nije uspela da izbori plasman u osminu finala.
Meč u Minhenu obeležila su dva brza gola Tomasa Milera i Marija Gecea, pa je domaćin već u 12. minutu imao ubedljivu prednost.
Gosti, čiji kapiten je večeras bio Aleksandar Kolarov, preokret su počeli golom Davida Silve, nastavili zahvaljujući preciznosti srpskog igrača sa penala, a završili pogotkom DŽejmsa Milnera.
Ta pobeda, međutim, bila je nedovoljna za prvo mesto, jer su kod kuće izgubili od Bajerna sa 3:1.
Treće mesto i nastavak takmičenja u Ligi Evrope na proleće izborila je češka Viktorija Plzenj koja je na svom terenu savladala moskovski CSKA sa 2:1.
„Srpska kolonija“ u lisabonskoj Benfici slavila je pobedu na gostujućim Pari Sen Žermenom od 2:1, ali to nije bilo dovoljno za drugo mesto u C grupi.
Ta pozicija pripala je Olimpijakosu koji je u Pireju savladao Anderleht sa 3:1 i zahvaljujući boljem međusobnom skoru u duelima sa Benfikom prošao u osminu finala.
Na meču u Lisabonu starteri u Benfici bili su Lazar Marković, Nemanja Matić i Ljubomir Fejsa. 
Duel u Pireju između Olimpijakosa i Anderlehta obeležila su i tri crvena kartona za igrače gostiju – Šejka Kujatea, Fabrisa N“Sakalu i golmana Silvija Prota. Žute kartone zaradili su Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović.
Ekipa Mančester Junajteda golom Fila DŽonsa na Old Trafordu je pobedila Šahtjor sa 1:0, osvojila prvo mesto u A grupi, a Ukrajince izbacila iz Lige sampiona.
Druga pozicija ipak je pripala Bajeru iz Leverkuzena koji je zahvaljujući pogotku Omera Topraka u San Sebastijanu bio bolji od Sosijedada.
Poslednje kolo takmičenja u B grupi obeležila je snežna mećava u Istanbulu koja je odložila meč Galatasaraj – Juventus, a samim tim i odluku ko će kao drugoplasirani u osminu finala.
Taj, novi duel trebalo bi da bude odigran sutra.
Prvo mesto u B grupi odavno je osigurao madridski Real koji je večeras u Kopenhagenu rutinski savladao istoimeni domaći tim sa 2:0, uz pogotke Luke Modrića I Kristijana Ronalda.
Rezultati i strelci:
Grupa A:
Mančester Junajted – Šahtjor 1:0 (DŽons 67)
Real Sosijedad – Bajer Leverkuzen 0:1 (Toprak 49)
TABELA: Mančester Junajted 14, Bajer 10, Šahtjor 8, Sosijedad 1.
Grupa B:
Galatasaraj – Juventus (odloženo)
Kopenhagen – Real Madrid 0:2 (Modrić 25, Ronaldo 48)
TABELA: Real Madrid 16, Juventus 6, Galatasaraj 4, Kopenhagen 4.
Grupa C:
Benfika – Pari Sen Žermen 2:1 (Lima 45. penal, Gaitan 58 – Kavani 37)
Olimpijakos – Anderleht 3:1 (Saviola 33, 58 – Klještan 39)
TABELA: PSŽ 13, Olimpijakos 10, Benfika 10, Anderleht 1.
Grupa D:
Bajern – Mančester Siti 2:3 (Miler 5, Gece 12 – Silva 28, Kolarov 59. penal, Milner 62)
Viktorija Plzenj – CSKA 2:1 (Kolar 77, Vagner 90 – Musa 65)
TABELA: Bajern 15, Mančester Siti 15, Viktorija 3, CSKA Moskva 3.

Povezana vest:  Milošević: Ferguson me nagovorio da postanem trener.....