Brasil. 2014

Gradonačelnik Manauša ismejao britanske tabloide

Gradonačelnik Manauša Artur Viržiljo odbacio je danas pisanje britanskih tabloida, koji su taj brazilski grad pred Svetsko prvenstvo u fudbalu, nazvali opasnim.
-Ovde je nekoliko puta bio britanski princ Čarls i nisu ga ujedali aligatori. Elton Džon želi da nastupi na stadionu u Manaušu i nadam se da ga zmije neće napasti – rekao je Viržiljo.
Britanski list Dejli Miror (Daily Mirror) je napisao da je Manauš „ubilački grad“ i da će engleski navijači rizikovati život ako
tamo otputuju.
-Ne čitam Dejli Miror -naveo je gradonačelnik Manauša. Vižiljo je kazao da će taj grad usred amazonske prašume, biti bezbedan za navijače.
-Želimo da zasenimo svet i znamo da to možemo da uradimo – istakao je Viržiljo.
Gradonačelnik je komentare predstavnika reprezentacija, poput selektora Engleske Roja Hodžsona, o velikoj vlažnosti vazduha i toploti nazvao izgovorima.
Na stadionu Amazonija u Manaušu igraće se četiri utakmice Svetskog prvenstva naredne godine: Engleska-Italija, Kamerun-Hrvatska, SAD-Portugal i Honduras-Švajcarska.
Miror piše da je u Manaušu prošle godine zabeleženo 945 ubistava, a predstavnik državne uprave je naveo da je taj broj tačan, ali da se to desilo 2011.
Lokalna policija je procenila da će broj ubistava ove godine pasti na 600.

Povezana vest:  Paragvajski derbi prekinut zbog napada petardom na sudiju