kadeti lit

Kadeti Srbije ubedljivi protiv Hrvatske – 4:1

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije savladala je danas u Staroj Pazovi odgovarajuću selekciju Hrvatske sa 4:1, u prvoj od dve prijateljske utakmice nacionalnih timova. Strelci su bili Jović u 21. i 74. i Šaponjić u 68. i 71. za Srbiju, a Vlašić u 19. minutu za Hrvatsku.
Izabranici selektora Branislava Nikolića (igrači do 17 godina) sjajnom igrom, naročito u drugom poluvremenu, slomili su otpor čvrstih gostiju, a posebno su se istakli napadači Luka Jović i Ivan Šaponjić, koji su osmislili i realizovali sva četiri pogotka za srpski tim.
Prvi deo utakmice protekao je u izjednačenoj borbi, sa po nekoliko prilika i po jednim golom na obe strane, preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS). 
Hrvatska je neočekivano povela poluvolej udarcem Vlašića sa ivice kaznenog prostora, a dva minuta kasnije Jović je izjednačio evrogolom, nakon sjajnog centaršuta Šaponjića.
U nastavku su domaćini dodali gas i u poslednjih 15 minuta demonstrirali vrhunsko umeće u završnici, kada su se Šaponjić i Jovia prosto utkrivali ko će postići efektnije golove, a ko lepše asistirati saigraču. 
Srbija je mogla da pobedi i sa ubedljivijom razlikom, jer je Mijailović pogodio prečku u 58.minutu, ali i gosti su se predstavili kao borbena i kvalitetna ekipa.
Revanš utakmica istih rivala biće odigrana u petak, 13.decembra od 11 sati, takođe u Sportskom centru FŠ i biće poslednja provera ove generacije u 2013.godini. 
Za narednu godinu već su dogovorene utakmice u Škotskoj, 11. i 13. februara, kao i dolazak Poljske u Srbiju 4. i 6.marta, a u toku su pregovori sa savezima Španije, Grčke i Rusije.
Elitna runda kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2014. biće održana od 26. do 31. marta u Srbiji, kada će rivali domaćoj selekciji biti Nemačka, Gruzija i Republika Irska.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE, Japanke svetske prvakinje