Dragan-Dzajic-3

Džajić: Mene zanima samo titula

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je da crveno-beli ne moraju da budu prvaci Srbije, ali da njega zanima samo titula. U intervjuu za današnje  izdanje Politike Džajić je ocenio da letos nije bilo realno da se nešto više učini na evropskoj sceni, a naglasio je da ne može da prežali eliminaciju u nacionalnom kupu.
-Zvezda ne mora da bude prva, ali mene zanima samo titula. To je naša obaveza prema Crvenoj zvezdi – kazao je, između ostalog, Džajić.
Trofejni srpski klub letos je ispao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a Džajić smatra da Crvena zvezda, s obzirom na situaciju u kojoj se tada nalazila, nije mogla više da uradi.
-Možda smo mogli da prođemo i Černomorec, ali nismo mogli ni da pomišljamo na nešto ozbiljnije u Evropi. Počeli smo pripreme bez trenera, nismo imali igrače…Zato smo morali da ih kupujemo do poslednjeg dana prelaznog roka. Takmičarska sezona je počela i nije bilo vremena da se tim uigra – podsetio je legendarni fudbaler Crvene zvezde.
Džajić je istakao da mu je teško palo što klub drugo proleće zaredom neće igrati u nacionalnom kupu.
-To ne mogu da prežalim. A ispali smo zato što su igrači koji su tražili raskid ugovora stvorili lošu atmosferu u ekipi. Zbog toga sam kivan na njih. Ne zanima me ko ih je savetovao da to urade baš u tom trenutku. Oni su punoletni i znaju šta to znači – rekao je Džajić.
Prvi čovek crveno-belih dodao je da ekipa mora da ima dobre pripreme za prolećni deo sezone, da se, kako je istakao, „ne borimo za prvo mesto kroz priču i reči, nego delom“.
-Na narednoj sednici Upravnog odbora trener Stojanović i sportski direktor Stojadinović podneće izveštaj o jesenjoj sezoni, pa ćemo na osnovu toga da preduzmemo određene mere. U svakom slučaju, neka pojačanja su nam neophodna – kazao je, između ostalog, Džajić za današnje izdanje Politike.
Crvena zvezda je jesenji deo sezone u Superligi Srbije završila na drugom mestu sa bodom zaostatka za vodećim šampionom Partizanom.

Povezana vest:  FIFPro: Depresija fudbalera ozbiljan problem