Manuel Pellegrini 11

Pelegrini se izvinio zbog loše kalkulacije u Ligi šampiona

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini izvinio se navijačima zbog greške u proceni potrebnog broja golova, u pobedi od 3:2 protiv Bajerna u Ligi šampiona, koje ga je možda, koštalo prvog mesta u grupi.
Siti je u utorak napravio preokret i pobedio u poslednjem meču D grupe u Minhenu, ali je imao šanse da postizanjem još jednog gola preuzme prvo mesto u grupi.
Pelegrini međutim, nije ušao u meč dobro matematički „potkovan“, budući da je otkrio da nije ni znao da mu je bio potreban jos jedan gol za preuzimanje prvog mesta u grupi.
-Ubacio bih u igru Aguera, da je tim postigao četvrti gol – rekao je novinarima posle meca Pelegrini. što znači da nije znao najprostiju matematričku činjenicu da mu je za prvo mestu u grupi bio potreban još samo jedan, a ne dva gola.
-Pre svega, apsolutno priznajem grešku, ali nemam grižu savesti, jer smo uporno pokušavali da postignemo četvrti gol – rekao je Pelegrini.
On je dodao da je pre meča znao da mu je bila potrebna pobeda od 3:0, ali da je u toku utakmice pogrešno iskalkulisao.
-Kada je počela utakmica i kada je Bajern dao prvi gol, nastavio sam da razmišljam da 3:1 nije dovoljno, jer imaju bolju gol razliku, pa sam zaključio da nam je potrebna razlika od tri gola – objasnio je Pelegrini uzrok greške u proceni.
Siti je u utorak posle nadmoćne igre Bajerna u prvom poluvremenu i vođstva Bavaraca od 2:0, u nastavku meča napravio neočekivani preokret i došao do pobede od 3:2, ali to nije promenilo poredak u grupi D u kojoj je na čelu minhenski klub, a Siti je drugi.

Povezana vest:  Desai preuzima Ganu?