uefa champions leagueSutra žreb za osminu finala Lige šampiona

U sedištu Evropske fudbalske unije, u Nionu, sutra će biti održan žreb za osminu finala Lige šampiona.
Sedam dosadašnjih šampiona Evrope, uključujući i svih šest finalista iz poslednje tri godine, očekuju svoje protivnike u osmini finala, odnosno u utakmicama sa kojima će započeti, verovatno, najkvalitetniji fudbal u 2014. godini.
Pobednici grupa su: Mančester junajted, Real Madrid, Pari Sen Žermen, Bajern Minhen, Čelsi, Borusija Dortmund, Aletiko Madrid, Barselona.
Ekipe koje su zauzele drugo mesto u grupama su: Bajer Leverkuzen, Galatasaraj, Olimpijakos, Mančester siti, Šalke, Arsenal, Zenit I Milan.
Najviše predstavnika u nokaut fazi imaće Nemačka i Engleska, po četiri, a Španiju će predstavljati tri tima.
Sedmostruki prvak Evrope, Milan, jedini je preostali tim iz Italije, što samo odražava pad Serije A u nekoliko poslednjih Uefa takmičenja.
I Turska će imati svog predstavnika u osmini finala, a zanimljivo je da je jedan od potencijalnih parova Galatasaraj-Čelsi, što bi ponovo moglo da odvede Didijea Drogbu na Stamford Bridž.
-Voleo bih da se to desi – da se kralj vrati na Stamford Bridž – rekao je nedavno trener Čelsija Žore Morinjo.
Takođe, ljubiti fudbala nadaju se i meču Real Madrid-PSŽ, odnosno ponovnom susretu Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. U nedavnom baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, sastali su se Portugal i Švedska, a u duelu ova dva igrača kao pobednik je izašao Ronalno.
Pored borbe za slavu, timovi igraju i za novac. Svaki tim je već zaradio i do 14 miliona evra, a dobiće i dodatnih 3,5 miliona za plasman među poslednjih 16 timova.
Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona na programu su 18. i 19. februara, odnosno 25. i 26. februara. Revanši su zakazani za mart I igraće se 11. i 12, odnosno 18. i 19. marta.
Finale najelitinijeg fudbalskog takmičenja igraće se 24. maja u Lisabonu.

Povezana vest:  Osasuna čuva mesto u Primeri