Niko KovacKovač: Šokiran sam i razočaran

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Niko Kovač rekao je da je neprijatno iznenađen odlukom Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) kojom je defanzivac Josip Šimunić suspendovan na 10 zvaničnih utakmica.
-Neprijatno sam iznenađen, šokiran i razočaran kaznom FIFA za Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti svetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čoveka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želeo bilo koga da povredi. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije – rekao je Kovač, a prenosi Hina.
FIFA je danas kaznila Šimunića sa 10 utakmica suspenzije i novčano sa 30.000 švajcarskih franaka zbog toga što je posle revanša baraža za svetsko prvenstvo, 19. novembra protiv Islanda u Zagrebu, uzeo mikrofon u ruke i na terenu više puta uzvikivao ustaški pozdrav „Za dom spremni“.
Tokom suspenzije njemu je takođe zabranjen ulazak na stadione. Tridesetpetogodišnji Šimunić do sada je odigrao 105 utakmica za nacionalnu reprezentaciju.
Istovremeno, Mario Mandžukić je kažnjen jednom utakmicom neigranja zbog grubog prekršaja i direktnog crvenog kartona na utakmici sa Islandom.
To znači da će ponajbolji hrvatski fudbaler propustiti premijernii meč Mundijala protiv domaćina Brazila 12. juna u Sao Paulu.
Pored pojedinačnih kazni, FIFA je kaznila i Fudbalski savez Hrvatske sa 70.000 švajcarskih franaka.

Povezana vest:  Barselona rutinski s Levanteom uz dva gola Mesija