HNSHNS: Šokirani smo odlukom FIFA

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) objavilo je danas da je šokirano odlukom Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) kojom je reprezentativcu Josipu Šimuniću izrečena suspenzija na 10 zvaničnih utakmica.
Šimunić je kažnjen zbog neprimerenog ponašanja po završetku revanš meča baraža za prvenstvo sveta 19. novembra protiv Islanda u Zagrebu.
„Šokirani smo odlukom FIFA o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u verovatnoj žalbi na ovu odluku, ali moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći da nastupi na svetskom prvenstvu u Brazilu“, rekao je izvršni predsednik HNS Damir Vrbanović, a prenosi portal Index.hr.
On je dodao da, „iako se zna da Šimunić svojim ponašanjem nije hteo nikoga da povredi“, FIFA je „očito ovako drakonskom kaznom htela da pošalje snažnu poruku“.
„Uteha nam je barem što su napori saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum za direktan crveni karton“, kazao je Vrbanović.
FIFA je danas kaznila Šimunića sa 10 utakmica suspenzije i novčano sa 30.000 švajcarskih franaka zbog toga što je posle meča sa Islandom uzeo mikrofon u ruke i na terenu više puta uzvikivao ustaški pozdrav „Za dom spremni“.
Tom fudbaleru tokom suspenzije zabranjen je i ulazak na stadione.
Istovremeno, Mandžukić je kažnjen jednom utakmicom neigranja zbog grubog prekršaja i direktnog crvenog kartona na istoj utakmici.
To znači da će ponajbolji hrvatski fudbaler propustiti premijernii meč Mundijala protiv domaćina Brazila 12. juna u Sao Paulu.

Povezana vest:  Mirković: Nepoštenje ne stanuje u Humskoj