Franck Ribery

Riberi: Da nema fudbala, bio bih siromašan i bez posla

Reprezentativac Francuske i igrač Bajerna Frank Riberi rekao je danas da je zahvaljujući fudbalu postao borac i istakao da bi bez tog sporta verovatno bi bio siromašan i bez posla.
-Dolazim iz geta, praktično ni iz čega. Tamo sam prošao bukvalno sve. Tamo odakle ja dolazim ljudi su veoma siromašni, a da nije bilo fudbala, siguran sam da bih i ja bio u takvoj situaciji i bez posla. Kad idem u kupovinu, uvek podsetim samog sebe kako sam dobro prošao. Ne možete da zaboravite prošlost. Ipak, postao sam jači zbog tih teških situacija i sada sam uspešan u Bajernu. Sve to me je pretvorilo u borca, izgradio sam karakter u teškim situacijama – rekao je Riberi za Bild.
Francuski igrač odrastao je u siromašnoj porodici u mestu Bulonju sur Mer, a prve fudbalske korake napravio je u omladinskoj školi Lila.
Prvi seniorski klub bio mu je upravo Bulonj, a onda je igrao za Ale, Brest, Mec, Galatasaraj i Olimpik Marsej, pre nego što je 2007. stigao u Bajern.
Prošle sezone sa Bajernom je osvojio Ligu šampiona, Bundesligu i Kup Nemačke, a uz, Lionela Mesija i Kristijana Ronalda jedan je od kandidata za Zlatu loptu ove godine.

Povezana vest:  Džerard pauzira četiri nedelje