Didier Drogba

Drogba: Murinjo je od mene napravio velikog igrača

Fudbaler Galatasaraja Didije Drogba rekao je danas da je menadžer Čelsija Žoze Murinjo najzaslužniji što je on postao jedan od najboljih napadača u Evropi.
Drogba i Murinjo sarađivali su u londonskom klubu od 2004. do 2007. godine, a upravo je portugalski stručnjak najzaslužniji za njegov transfer iz Marseja vredan 24 miliona funti.
-Murinjo je tada došao da razgovara sa mnom. Rekao je mi je da ako želim da budem dobar kao Tijeri Anri i Rud van Nistelroj moram da dođem u Englesku i Čelsi. Tačno je da sam u francuskoj ligi već bio dobar igrač, ali mi je Murinjo pomogao da budem jedan od najboljih u Evropi. Zato bi sa Žozeom išao do kraja sveta – rekao je Drogba za list San.
On je dodao da je Murinjo, koji se letos vratio na klupu Čelsija, u klub sa Stamford Bridža doneo pobednički mentalitet.
-Žozeov kvalitet je taj što od dobrih igrača ume da napravi pobednike. Samo smo razmišljali o tome. On obožava da pobeđuje. On, za razliku od drugih trenera, dođe u klub i kaže ovde sam da bih pobeđivao. Zato je Žoze poseban – dodao je fudbaler iz Obale Slonovače.
Galatasaraj će u osmini finala Lige šampiona igrati upravo sa Čelsijem.
Drogba je sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona, tri titule prvaka Engleske, četiri FA kupa i po dva Liga kupa i Superkupa Engleske.

Povezana vest:  Džerard osudio vlasti zbog prikrivanja istine o Hilsborou