Arsene Wenger 2011

Venger: Trebalo je da pobedimo; Morinjo: Dosadan sam

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da je njegova ekipa trebalo da pobedi Čelsi u derbiju Premijer lige, dok je njegov kolega iz Čelsija Žoze Morinjo ironično rekao za sebe da je „dosadan“. Fudbaleri Arsenala i Čelsija odigrali su sinoć u Londonu nerešeno 0:0, a fudbaleri su na stadionu Emirejts napravili tek nekoliko prilika. Venger tako ni u 10. utakmici nije ostvario pobedu protiv ekipe Žozea Morinja. 
-Mislim da je trebalo da pobedimo u završnici utakmice. Oni su došli da se brane i uhvate nas na kontru. Na početku smo bili nervozni, ali kada smo preuzeli kontrolu u drugom poluvremenu, trebalo je da iskoristimo šanse koje smo imali i pobedimo – rekao je Venger britanskim medijima. 
-To je bila utakmica sa malo šansi za gol, ali trebalo je da iskoristimo one koje smo imali. Kada ne možete da pobedite, pokušajte da ne izgubite, a to smo mi uradili. Bod je solidan, ali izgubili smo još dva na svom terenu, a kod kuće želite da dobijete sve utakmice – dodao je on. 
Venger smatra da je sudija Majk Din trebalo da dosudi penal za njegov tim, nakon starta Vilijana na Teu Volkotu. 
-Mislim da tu nije bilo sumnje, ali to morate da pitate sudiju – rekao je on. 
Navijači Arsenala su tokom utakmice uzvikivali „dosadni, dosadni Čelsi“, a Morinjo se ironično složio sa tim. 
-Slažem se, igrao sam protiv Arsenala 10 puta i nikada nisam izgubio. Kako drugačije da me nazovete? Šta bi trebalo da kažu, smešni, smešni Hose? Igrali smo 10 puta i nijednom nisu pobedili – rekao je Morinjo. 
-Mislim da bi navijači Arsenala trebalo da budu srećni, njihovom klubu ide dobro. Igraju u Ligi šampiona i imaju razloga da veruju da mogu da se bore za titulu – dodao je on. 
Arsenal je bodom izjednačio na prvom mestu Premijer lige sa Liverpulom (36), dok Čelsi na četvrtom mestu ima dva boda manje. 
-Arsenal je igrao dodavanjima Artete do Sanje, Sanje do Artete, Artete do Gibsa, Gibsa do Artete i moji igrači nisu imali problema. Navijači su bili iznervirani jer su očekivali golove, šanse I odbrane, ali ništa se nije dogodilo. Imali smo jednu veliku i mnogo polu-šansi, a oni su imali samo jednu veliku šansu. Taktički smo odigrali veoma dobro – rekao je Morinjo. 
On je rekao i da je sudija dobro ocenio da start Džona Obi Mikela na Arteti u prvom poluvremenu nije bio prekršaj. 
-Oni vole da plaču. To je engleski fudbal. To je bio oštar start, agresivan, ali fudbal je za muškarce ili žene sa fantastičnim stavom. Postoje drugi sportovi bez kontakta sa protivnikom, poštujem ih ali fudbal je igra kontakta. Engleski fudbal, zima, voda na terenu, brzi klizeći startovi, ali igraj ponosno. Mislim da je sudija dobro obavio posao – rekao je Morinjo. 

Povezana vest:  31. KOLO BUNDES LIGE, Tošićeva dva gola za pobedu