FSS logo

FSS: Izmirenje dugova ili zabrana registracije igrača

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) danas su još jednom upozorili klubove koji imaju najveća dugovanja da će im biti zabranjena registracija novih igrača ako ne izmire te obaveze. Sastanku predstavnika administracije FS Srbije i predstavnika klubova Super lige koji imaju najveća dugovanja prusutvovali su svi pozvani klubovi, odnosno Crvena zvezda, Jagodina, Novi Pazar, Radnički 1923 i Radnički iz Niša. 
-Ovom prilikom predstavnicima klubova su predstavljenja dugovanja I utvrđeni rokovi, kao i posledice ukoliko ne regulišu svoje obaveze. Takođe su traženi i načini kako da klubovi svoje obaveze izmire pre početka prelaznog roka, odnosno na koji način da se izbegne mera izricanja zabrane registracije novih igrača – navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu FS S. 
Kako se dodaje, pored konstatacije da je finansijska situacija veoma teška i da se klubovi nalaze u nezavidnom položaju, rezultat sastanka je bio koristan za sve. 
-Očekivana pozitivna posledica je regulisanje obaveza, jer u suprotnom ih očekuje izricanje mere zabrane registracije novih igrača do izmirenja obaveza – navodi se. 
U toku sutrašnjeg dana održaće se sastanak i s predstavnicima klubova Prve lige koji su u sličnoj poziciji, a to su Borac, Metalac, BSK i Smederevo. 

Povezana vest:  Nigerija i Gana dobili poslednje upozorenje FIFA