Manuel Pellegrini 11

Pelegrini nezadovoljan rasporedom utakmica

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da je nezadovoljan rasporedom utakmica tokom praznika, pošto će Sitijevi glavni konkurenti za titulu, Arsenal, Liverpul i Čelsi, imati dan odmora više. 
Mančester siti će danas igrati protiv vodećeg Liverpula, a u subotu protiv Kristal Palasa, dok pored današnjih, svoje utakmice u nedelju igrati Arsenal-Njukasl i Čelsi-Liverpul. 
-Nije fer, trebalo bi da svi klubovi budu u istoj situaciji. Ne znam da li je prava reč za to ‘smešno’, ali razmak od 46 sati od jedne do druge utakmice nije dobar za igrače – ne mogu da se oporave za 46 sati – rekao je Pelegrini, preneli su britanski mediji. 
-Sve ekipe bi trebalo da imaju isti broj dana odmora. Arsenal, Totenhem, Čelsi i Liverpul, posle današnjih utakmica, igraju tek 29. decembra. A mi igramo danas i 28. Decembra – dodao je on. 
Siti danas od 18.30 igra protiv Liverpula, a do sada je pobedio u svih osam utakmicama na svom stadionu, uz gol razliku 35:5. Pelegrini je rekao da u Premijer ligi igraju jaki klubovi, koji mogu da osvoje titulu. 
-Svaka ekipa ima šansu da osvoji Premijer ligu. Premijer ligu ne čine samo Liverpul i Mančester siti, Totenhem će nastaviti da se bori. Mančester junajted, Arsenal i Everton igraju dobar fudbal i boriće se za titulu do samog kraja – rekao je Pelegrini.
Pre današnjih utakmica 18. kola, Liverpul i Arsenal su prvi i drugi na tabeli sa po 36 bodova, Mančester siti ima 35, a Čelsi 34. Aktuelni šampion Mančester junajted zauzima osmo mesto sa 28 bodova.

Povezana vest:  Stanojević najmlađi trener u istoriji Partizana