FSS logo

Skupština FSS krajem februara

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odlučio je danas da redovna sednica skupštine bude održana krajem fenruara 2014. godine, a datum održavanja najvišeg tela nacionalnog saveza biće definisan na narednoj sednici Odbora za hitna pitanja.
Članovi IO nakon razmatranja izveštaja Zajednice Superlige Srbije konstatovali su da u ovom rangu takmičenja ima previše turbulencija, podela i nejedinstva, od početka sezone sve do ovog trenutka, pa je zaključeno da je takvo stanje neodrživo i da preti da ugrozi regularnost ukoliko se nešto ne preduzme.
Jedinstveni zaključak je formiranje Radne grupe u kojoj su predsednik Dragoljub Lekić, član IO FŠ Dragan Subotić i generalni sekretar FSS Zoran Laković, a cilj je prevazilaženje postojećih unutrašnjih sukoba do 20. januara 2014, navodi se na sajtu FSS.
Članovi IO zaključili su da ukoliko se u tome ne uspe, da treba oduzeti takmičenje od Zajednice klubova Superlige i njime bi rukovodio FSS.
Usvojeni su izveštaji svih nadležnih selekcija i organa o urađenom i ostvarenom u 2013. godini i analizirani izveštaji svih pojedinačnih mlađih selekcija.
-Činjenica da su omladinska i kadetska reprezentacija Srbije, na osnovu zajedničkog rezultata u prethodne dve godine, našu zemlju svrstale na četvrtu poziciju UEFA rang-liste adekvatno svedoče da posedujemo kvalitet koji će doprineti napretku i na najvišoj sceni u najskorije vreme – saopštio je FSS.
Predsednik Sudijske komisije FSS Bogoljub Stepanović prezentovao je sve probleme sa kojima se ova organizacija suočava. Konstatovan je pritisak na sudije, ali i veliki broj njihovih grešaka koje su uslovile značajan porast izrečenih mera suspenzija u odnosu na ranije sezone.
Zaključeno je da će se od 20. januara sledeće godine analizirati rad Sudijskog odbora i kompletnog suđenja, a u okviru detaljne analize stanja u Zajednici klubova Superlige i Škole za trenere FŠ.
Razmatrana je mogućnost uvođenja sistema dvojnih registracija, a koji bi zaživeo od juna 2014. godine. Zaključeno je da se o ovoj temi razgovara sa predstavnicima klubova Superlige i Prve lige Srbije i da se o uvođenju sistema odlučuje naknadno.
Članovima IO predočen je i detaljno predstavljen finansijski plan za 2014. godinu, koji je kao takav ocenjen kao veoma realan. Po Statutu FSS, njegovo usvajanje, kao i usvajanje finansijskog izveštaja za 2013. godinu uslediće na sednici skupštine nacionalnog saveza.
Sutra će u beogradskom hotelu Metropol od 12 sati biti organizovana tradicionalna godišnja svečanost FSS i tom prilikom biće uručena priznanja najboljem igraču i treneru godine, Branislavu Ivanoviću i Ljubinku Druloviću.
Zbog gustog rasporeda takmičenja u Premijer ligi Ivanović neće biti u prilici da prisustvuje svečanosti, pa će u njegovo ime trofej primiti otac Rade Ivanović.
Takođe, na sutrašnjoj svečanosti biće uručeno priznanje Savi Miloševiću od strane FSS i UEFA, a povodom novoustanovljenog „Kluba 100“ za igrače koji su odigrali 100 i više utakmica za najbolji nacionalni tim.

Povezana vest:  Rednap ne sme da razmišlja o fudbalu