Jose Mourinho ljut

Morinjo: Liverpul može da osvoji titulu

Trener Čelsija Žoze Morinjo ocenio je danas da Liverpul ove sezone može da osvoji titulu u Premijer ligi. Ekipa Brendona Džonsona je četvrta na tabeli sa tri boda manje iza prvoplasiranog Arsenala, ali Morinjo, čija će ekipa sutra na Stamford Bridžu dočekati Liverpul, tvrdi da je prednost „crvenih“ u trci za titulu to što ne igraju u Evropi. 
-Znam da je Brendon rekao da ne može da osvoji titulu, ali ja mislim da mogu – zato što su dobri, zato što je Brendon dobar, zato što ima vremena da pripremi tim jer ne igraju u nokaut fazi Lige šampiona ili Lige Evrope – kazao je Morinjo za britanske medije. 
On je objasnio da će njegova ekipa do kraja sezone igrati 60 utakmica, a Liverpul 40 i da je u tome velika razlika. 
-Liverpul je na odmoru cele sezone. Imaju celu nedelju da pripreme meč, odigraju utakmicu, pa onda imaju još jednu nedelju da pripreme sledeći meč… To je neverovatna prednost. Kada se na tu prednost doda kvalitet Liverpula i njihova ambicija… da, mogu da osvoje titulu – kazao je trener Čelsija. 
Pored Liverpula, Morinjo je kao velikog favorita za titulu naveo I Mančester siti. 
-U ovom trenutku svi su tu… Čelsi, Arsenal, Liverpul i Mančester siti su među prve četiri ekipe. Ove godine će biti veliki pritisak ne samo osvojiti titulu, nego i biti među prva četiri tima. Ako moram da kažem, a znam da želite da to kažem, Mančester siti je veliki, veliki favorit – rekao je Morinjo. 

Povezana vest:  Prosinečki: Uživao sam, čestitam mojim igračima