zoran_lakovic_gensek_FSSLaković: Dežer nije nadležan za zatvaranje stadiona

 

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković izjavio je danas da šef misije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer nije nadležan za zatvaranje stadiona u našoj zemlji i da Savez radi prema načelima međunarodnih fudbalskih organizacija.

-Savez radi prema uputstvima i pravilnicima UEFA i FIFA, a huliganizam u Srbiji je unutrašnja stvar naše zemlje sa kojom pokušavamo da se izborimo – rekao je Laković povodom Dežerove izjave da bi, ukoliko Srbija nije u mogućnosti da se izbori sa porastom nasilja na sportskim priredbama, sve stadione u našoj zemlji trebalo zatvoriti tokom zvaničnih utakmica.

Povezana vest:  Igor Štimac novi selektor hrvatske reprezentacije

Prvi operativac srpske „Kuće fudbala“ podsetio je da su FIFA i UEFA matične institucije našeg Saveza sa kojima, kako je naglasio, „imamo izuzetnu saradnju“.

-Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali postulati međunarodnih fudbalskih asocijacija naša su osnovna vodilja – zaključio je Laković.

Reakcija Dežera usledila je nakon nereda na stadionu Crvene zvezde tokom utakmice polufinala Kupa Srbije protiv OFK Beograda, kada je na severnoj tribini hicem iz pištolja ranjen navijač „crveno-belih“ Igor Vrević.

Povezana vest:  Blažević veruje da će se Prosinečki dokazati u Zvezdi

Disciplnska komisija FSS zbog tog incidenta kaznila je Crvenu zvezdu sa pet utakmica igranja bez prisustva publike.