Aleksandar KolarovGol Kolarova u pobedi Sitija nad Svonsijem – 3:2

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Svonsi na gostovanju sa 3:2, a odlučujući gol za Siti postigao je srpski internacionalac Aleksandar Kolarov udarcem kao iz topa.
Siti je poveo u 14. minutu, kada je Fernandinjo „iz prve“ sa ivice šesnaesterca matirao golmana, a Kolarov je dva minuta kasnije odlično asistirao Negredu koji se spetljao i propustio šansu.
Svonsi je tada povezao redove i pokazao da raspolaže igračima svetske klase, organizujući napad kao „iz igrice“. Izabranici Mihaela Laudrupa su u četiri poteza stigli pred gol Sitija, ali je Guzman bio neprecizan poslavši loptu pravo u ruke golmanu.
Napadi Svonsija su urodili plodom u drugom minutu nadoknade , kada je Vilfred Boni posle odličnog centaršuta Guzmana glavom zatresao mrežu, istina, izgledalo je da je bio u ofsajdu…
Siti je krenuo u siloviti napad na početku drugog poluvremena. a Jaja Ture je u 58. minutu, majstorski se zagradivši, sa oko 14 metara iskosa doveo Siti u vođstvo od 2:1.
Tada sledi majstorija Kolarova, koji u 66. minutu jednim „spustom“ s leve strane stiže na ivicu kaznenog prostora, dodaje sebi loptu na desnu, slabiju nogu i udara kao iz topa – 3:1.
Viklfred Boni smanjuje u nadoknadi na 3:2 briljantnim šutom sa oko 20 metara, ali je za Svonsi bilo suviše kasno za preokret.
Drugi srpski predstavnik u Sitiju Matija Nastasić takođe je uz Kolarova pružio sjajnu partiju.

Povezana vest:  Anćeloti debitovao porazom od bivšeg kluba