Giuseppe Rossi

Malerozni Rosi pred novom dugom pauzom?

Napadač Fiorentine, vodeći strelac italijanske Serije A Đuzepe Rosi, suočen je sa novom dugom pauzom pošto je večeras na meču protiv Livorna morao da napusti teren zbog povrede desnog kolena.
Rosi je prema prvim informacijama treći put u karijeri ozbiljno povređen, nakon što se ove sezone uspešno vratio posle oporavka od operacije ukrštenih ligamenata.
U pobedi protiv Livorna (1:0) italijanski reprezentativac je morao van terena u 71. minutu nakon grubog starta defanzivca gostiju Rinauda.
-Svi smo zabrinuti. To je izgledalo kao nameran start, ne kažem da je Rinaudo želeo da povredi našeg igrača, ali očekivao sam da će da se izvini, kao što se obično radi posle takvog prekršaja. Sutra ćemo znati više o ozbiljnosti Rosijeve povrede nakon medicinskih testova – izjavio je trener Fiorentine Vinćenco Montela.
Dvadesetšestogodišnji Rosi prethodno je povredio ukrštene ligamente 2011. dok je igrao za španski Viljareal, a istu povredu zaradio je godinu kasnije na treningu, zbog čega je propustio prvenstvo Evrope u Poljskoj i Ukrajini. Taj fudbaler trenutno je vodeći strelac Serije A sa 14 golova i jedan je od najzaslužnijih što Fiorentina zauzima visoko četvrto mesto na tabeli.

Povezana vest:  Borusija Dortmund i Volfsburg u polufinalu nemačkog Kupa