Giuseppe RossiRosijeva povreda nije ozbiljna koliko se mislilo

Fudbaler Fiorentine Đuzepe Rosi povredio je ligamente desnog kolena, ali su današnji pregledi pokazali da oštećenje nije toliko ozbiljno kako se u početkumislilo.
Klupski lekari su pomislili da je Rosi treći put pokidao ukrštene ligamente, ali su današnji detaljni pregledi pokazali da su u pitanju kolateralni ligamenti.
Ta povreda jeste ozbiljna, ali ovaj igrač rođen u SAD mogao bi da izbegne treću operaciju kolena, a pauza bi mogla da potraje tri meseca, umesto šest.
Fiorentina je saopštila da će Rosija uskoro pregledati lekar koji ga je operisao drugi put i da će se tada „tačno proceniti težina povrede i znati prognoza oporavka“.
Fiorentina je u nedelju pobedila Livorno sa 1:0, a Rosi je sa terena izašao hramajući i u suzama posle starta Leandra Rinauda.
-Sada smo veći optimisti – rekao je Rosijev agent Andrea Pastorelo prilikom izlaska iz bolnice, zbog čega su ga okupljeni navijači pozdravili aplauzom.
Rosi je 2011. godine pokidao prednje ukrštene ligamente desnogkolena, a onda je pretrpeo istu povredu na treningu šest meseci kasnije, dok se spremao da se vrati fudbalu.
Rosi ima 26 godina, a ove sezone je prvi strelac Serije A, sa 14 golova u 17 utakmica. Vratio se i u reprezentaciju i očekivalo se da će igrati na Svetskom prvenstvu u Brazilu.
Selektor Ćezare Prandeli mu je uputio reči podrške.
-Đuzepe ima izuzetno jaku volju posle svega što se desilo. On zna koliko ga cenimo i zato kažem: Đuzepe, ostani jak, sačekaćemo te – rekao je Prandeli.

Povezana vest:  ŠPANIJA VESTI, Iniesta i Marques verni Barsi