David Moyes-zabrinut

Mojs: Nema opravdanja za poraz

Trener fudbalera Mančester junajteda Dejvid Mojs izjavio je danas da „nema izgovora i opravdanja“ za poraz od Svonsija u FA kupu, odnosno četvrti poraz u poslednjih šest utakmica na Old Trafordu. Junajted je sinoć izgubio od Svonsija sa 1:2, i to je tek drugi put u poslednjih 30 godina da je klub sa Old Traforda završio učešće u trećem kolu tog takmičenja. 
Svonsi je poveo preko Vejna Ratlidža, izjednačio je Havijer Ernandes, a pobednički gol postigao je Vilfrif Boni u poslednjem minutu utakmice. Iako u timu nije bilo sedmorice standardnih prvotimaca, Mojs je rekao da nema izgovora za poraz. 
-Ne, to nije izgovor. Čeka nas još jedna važna utakmica za dva dana i na to moramo da mislimo, ali nema opravdanja. Izveli smo veoma jak tim, skoro svaki naš igrač na terenu bio je internacionalac – rekao je Mojs, preneli su britanski mediji. 
-Isključenje Fabija je promenilo utakmicu, pošto smo je do tada uglavnom kontrolisali. Dok nismo primili gol bio sam relativno zadovoljan – dodao je trener Junajteda. 
On je priznao da njegova ekipa ima problema sa samopouzdanjem. 
-Moramo da se vratimo na pobednički put, a najvažnije je da izvučemo i nešto iz dobrih igara u prethodnim utakmicama. Bilo je teško, razočaran sam što nismo pobedili u više mečeva, ali ne sumnjam da će se to promeniti – rekao je Mojs. 
-Junajted ne bi trebalo da se oslanja samo na Vejna Runija i Robina van Persija. Moj posao je da pronađem način da pobedimo. Nije važno na koji način – dodao je Mojs. 
On je rekao i da nije siguran da li će tokom januarskog prelaznog roka u klub doći novi igrači. 
-Već sam rekao da ću pokušati da dovedem igrače, ali to će verovatno biti neizvesno u januaru. Igrači koje mi želimo verovatno neće biti na raspolaganju u januaru – rekao je Mojs. 
Posle 20 kola, Mančester junajted zauzima sedmo mesto na premijerligaškoj tabeli sa 11 bodova zaostatka za vodećim Arsenalom.

Povezana vest:  Napadaču na autobus fudbalskog tima Togoa 24 godne zatvora