bane ivanovic srb ita

Ivanović: Imamo dobru bazu, verujem u plasman na EP

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je doskorašnji selektor Siniša Mihajlović u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu napravio dobru bazu za budućnost.
-Kvalifikacije smo počeli kao totalno nova i mlada ekipa, napravili smo veliki pomak iz utakmice u utakmicu i poslednjih šest meseci igrali jako dobro. Međutim, to nije bilo dovoljno za ciklus od dve godine, samo tih poslednjih šest meseci ili godinu dana, da bi se ostvario veliki uspeh i plasman na SP. Napravili smo dobru bazu kao zalog za budućnost i nadam se da ćemo da se plasiramo na EP u Francuskoj – rekao je Ivanović za Međunarodni radio Srbija.
On je naveo da je za novog selektora, koji bi tek trebalo da bude izabran, najvažnije da ga igrači prihvate.
-Najbitnije je da prihvate njegov način rada, da se napravi dobra atmosfera. Reprezentacija je specifična jer nikad nema dovoljno vremena za zajedničke treninge i sve se svodi na okupljanja od nekoliko dana. Zato je bitno da se stvori pozitivan naboj kod svih, ne samo u fudbalskoj organizaciji nego i kod navijača. Izuzetno je bitno da ponovo stvorimo taj kult reprezentacije – naveo je on.
Ivanović je rekao da ima nekoliko lepih stvari po kojoj će pamtiti 2013. godinu.
-Postigao sam gol u finalu i time je moj klub osvojio ligu Evrope. Pamtiću i utakmicu protiv Hrvatske u Beogradu gde smo odigrali fenomenalno. Ostaje taj mali žal što nismo pobedili, ali smo pokazali da naša reprezentacija ima perspektivu – istakao je on.
Ivanović je naveo da mu je izuzetno drago što u svom klubu, Čelsiju, sarađuje sa trenerom Žozeom Murinjo.
-Fenomenalan je i veliko je zadovoljstvo raditi sa njim, ali isto tako i izuzetno teško jer je čovek koji u svakom momentu želi samo rezultat, samo mu je to na umu. Čovek koji u svakoj utakmici traži još više od tebe, da budeš još bolji i da napreduješ. Pritisak je zaista veliki, ali to je normalno u velikom klubu – objasnio je srpski fudbaler.
On je naveo da, iako uskoro puni 30 godina, još ne razmišlja o završetku igračke karijere.
-Svi moji planovi u bliskoj budućnosti su vezani za klub u kome igram i nadam se da ću, ako budem imao mogućnosti, a želju imam svakako, probati da i posle igračke karijere ostanem u fubalu. Još nisam odlučio čemu ću tad da se posvetim, ali bih voleo da to bude vezano za fudbal – zaključio je Ivanović.

Povezana vest:  Filip Montanije novi trener Real Sosijedada