Cristiano Ronaldo

Ferdinand: Ronaldo zaslužuje Zlatnu loptu

Fudbaler Mančester Junajteda Rio Ferdinand rekao je danas da bi njegov nekadašnji saigrač, a sada član madridskog Reala Kristijano Ronaldo trebalo da dobije nagradu Zlatna lopta.
Ferdinand i Ronado su bili saigrači u Junajtedu od 2003. do 2009. godine, gde su osvojili tri titule Premijer lige, FA kup, dva Liga kupa, Komjuniti Šild, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo.
-Mislim da je ove sezone Ronaldo zaslužio da osvoji Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta jer postigao više golova nego što su neki klubovi u kalendarskoj godini. Mladi igrači treba da se ugledaju na njega – rekao je Ferdinand za engleski „Dajli Miror“.
On je istakao da bi voleo da se portugalski napadač u budućnosti vrati u klub u kojem se igrački afirmisao.
-Mislim da ne postoji šansa da se Ronaldo vrati u Junajted. Ako je i bilo prilike, to je trebalo da se dogodi prošlog leta, ali on je potpisao novi ugovor sa Realom. Kada bi napuštao Real mislim da bi se vratio u Mančester, ali to je samo moje mišljenje – dodao je Ferdinand.
Ronaldo je u poslednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Selte postigao 400. gol u karijeri, a pre Junajteda igrao je i za lisabonski Sporting. Tradicionalno proglašenje dobitnika Zlatne lopte održaće se 13. januara na ceremoniji u švajcarskom Cirihu.

Povezana vest:  Kros: Nisam se dogovorio sa Realom