Franck Ribery

Zamer: Samo Riberi može da osvoji Zlatnu loptu

Sportski direktor Bajerna iz Minhena Matijas Zamer ocenio je da napadač Bavaraca Frank Riberi apsolutno zaslužuje Zlatnu loptu, istakavši da je bio najkompletniji igrač u 2013. godini.
-Mislim da samo on može da pobedi u izboru za tu nagradu. Kako stvari stoje, Riberi će biti na vrhu Olimpa“, izjavio je Zamer novinarima u Bajernovom zimskom kampu u Dohi, u Kataru.
„Ukoliko se to ne dogodi, moraće da sačeka narednu godinu – kazao je Zamer, koji je priznanje za najboljeg svetskog igrača osvojio 1996. kao prvotimac Borusije Dortmund.
Riberi je u užem izboru za nagradu, pored favorita Kristijana Ronalda iz madridskog Reala, koji je u 2013. postigao 69 golova, i Barselonine zvezde Lionela Mesija, dobitnika priznanja u poslednje četiri godine.
Tridesetogodišnji francuski reprezentativac u dresu Bajerna osvojio je protekle godine pet trofeja – Ligu šampiona, Bundesligu, nemački kup, evropski Superkup i klupsko prvenstvo sveta.
-Veliko je zadovoljstvo što Riberi igra za nas. Nadamo se da će kao prvi igrač Bajerna biti imenovan za najboljeg na svetu – kazao je izvršni direktor slavnog nemačkog kluba Karl-Hajnc Rumenige.
Proglašenje dobitnika Zlatne lopte biće održano na ceremoniji u ponedeljak u Cirihu.

Povezana vest:  Mihajlović: Možemo da pobedimo Romu