Franck Ribery

Riberi: Uveren sam da mogu da dobijem Zlatnu loptu

Fudbaler minhenskog Bajerna Frank Riberi rekao je danas da veruje da će dobiti Zlatnu loptu jer bi osvojeni trofeji u prošloj godini trebalo najviše da se vrednuju. Pored francuskog reprezentativca za tu nagradu nominovani su igrač madridskog Reala Kristijano Ronaldo i Barselone Lionel Mesi.
-Mesi i Ronaldo su dva vrhunska igrača koji postižu mnogo golova i ne želim da upoređujem njihovu statistiku sa mojom. Naši stilovi igre su različiti. Osvojio sam sve u prošloj godini, izbegao povrede i igrao na dobrom nivou. Mislim da bi to trebalo da bude odlučujuće. Ronaldo je postigao najviše golova, a Mesi je najbolji igrač na svetu, iako je dosta bio povređen. Uveren sam da mogu da dobijem Zlatnu loptu, sada ili nikad – rekao je Riberi za francuski „Lekip“.
Riberi je prošle godine sa Bajernom osvojio Bundesligu, nacionalni kup, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svestko klupsko prvenstvo. Tradicionalna dodela Zlatne lopte za najboljeg igrača na svetu u 2013. godini održaće se u ponedeljak 13. januara u Cirihu.

Povezana vest:  Runi: Igram najgoru sezonu u karijeri