trajkovic 2Trajković: U Partizanu zbog titule i Lige šampiona

Novi fudbaler Partizana Branislav Trajković izjavio je danas da je izabrao crno-bele jer želi da s njima osvoji titulu u Srbiji i plasira se u evropsku Ligu šmpiona.
-Čast je što sam posle toliko godina u srpskom fudbalu u Partizanu. Želja mi je da zajedno sa crno-belima uzmem titulu i izborim plasman u grupni fazu Lige šampiona, kao i da se stavim na raspolaganje budućem selektoru reprezentacije rekao je Trajković novinarima na stadionu Partizana.
Trajković je u Humsku došao iz Vojvodine, a sa šampionom Srbije je potpisao ugovor na tri i po godine.
On je kazao da je osim Partizana imao ponudu i Crvene zvezde.
-Bilo je poziva i iz Zvezde, ali sam odlučio da dođem u Partizan jer je reč o najboljem klubu u državi, a presudila je i želja za ponovnom saradnjom s trenerom Markom Nikolićem koga cenim kao čoveka i kao stručnjaka – rekao je Trajković koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 15.
Trajković, kome je u Vojvodini trener bio upravo Nikolić, naveo je I da je imao ponuda i iz inostranstva.
-Tačno je da je bilo ponuda, najbliža je bila Antalija, ali sam procenio da ću u Partizanu još više napredovati. Inostranstvo mi neće pobeći, želim da odavde jednog dana odem u veliki evropski klub – rekao je Trajković.
Trajković je još 2009. godine, tada kao igrač Hajduka, bio blizu prelaska u Partizan, ali je na kraju ipak prešao u Vojvodinu.
-Moja želja je bila da još tada dođem u Humsku, ali su presudili neki ljudi na višem nivou koje ne bih sada pominjao – kazao je on.
Sportski direktor Partizana Albert Nađ rekao je da su crno-beli dovođenjem Trajkovića doveli fudbalera koji im je bio neophodan.
-Ovo je veliko pojačanje, pregovori su bili naporni, ali su završeni na obostrano zadovoljstvo dolaskom igrača koji nam je nedostajao na poziciji štopera i koji će ojačati konkurenciju u timu. Nadam se da će nastaviti sa dobrim igrama kao u Vojvodini gde je dogurao do reprezentacije i da će mu igranje u Partizanu pomoćui da postane standardan član državnog tima – rekao je Nađ.

Povezana vest:  Arsen Venger: Sutra ću dati otkaz ako nađete igrača od kojeg sam tražio da uzme doping

PHOTO: FK PARTIZAN