Mario Balotelli Javier Zanetti

Anćeloti: Ne može Italija da se osloni samo na Balotelija

Trener madridskog Reala Karlo Anćeloti ocenio je danas da napad reprezentacije Italije zaostaje za najjačim nacionalnim timovima, jer zavisi samo od kontroverznog fudbalera Milana Marija Balotelija.
-U ovom trenutku Italija se nalazi iza Španije, Brazila, Argentine i Nemačke. Selektor Italije Ćezare Prandeli pokušava da podmladi tim, ali njihova snaga je u starijim igračima poput Andree Pirla, Danijele de Rosija i Tijaga Mote. Imaju problem u napadu gde reprezentacija nema vrhunske igrače. Čeka se da to bude Baloteli, on je veliki talenat, ali ne možete se osloniti samo na njega – rekao je Anćeloti za španski nacionalni radio.
Baloteli je karijeru počeo u Interu, ali je 2010. godine prešao u Mančester Siti gde se pored golova isticao i dešavnjima van terena, pa se posle tri sezone vratio u Seriju A i ekipu Milana. On je za reprezentaciju Italije odigrao 29 utakmica i postigao 12 golova. Bio je jedan od najzaslužnijih što su azuri osvojili drugo mesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Povezana vest:  Jovetić očekuje da se vrati na teren za mesec dana