dragan dzajic i dres

Džajić: Više nikoga ne smemo da dovedemo na probu

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je danas da posle situacije sa Milanom Gašićem, taj fudbalski klub više nikoga ne sme da dovede na probu. 
-Mi sada nikoga ne smemo da dovedemo na probu. Meni se javilo njih 100, a sad nikoga neću da dovedem, upravo zbog situacije sa Milanom Gašićem. Imam čoveka u kojeg mnogo verujem, koji je trener i koji mi predlaže da nekog dovedem na probu i neću ga dovesti, upravo zbog ove situacije – rekao je Džajić a preneli su beogradski mediji.
Fudbaleri Crvene zvezde u petak su se okupili povodom priprema za prolećni deo šampionata, a među njima je bio i 19-godišnji Milan Gašić, sin gradonačelnika Kruševca i potpredsednika Srpske napredne stranke Bratislava Gašića. 
Bratislav Gašić je ranije danas izjavio da je njegov sin posle dogovora sa Čovićem došao u Zvezdu na probu, ali da je danas sa time završio, pošto je ceo slučaj dobio političku konotaciju. Džajiću je zasmetalo to što su se novinari javno upitali zašto na zimskom okupljanju nije bio i 16-godišnji Luka Jović, koga nazivaju najperspektivnijim fudbalerom omladinskog pogona Zvezde. 
-Kakva vi pravite poređenja? Da li vi više volite Luku Jovića od nas u klubu? Da ga stavimo u tim, pa da nikad više ne zaigra? Kad mi stavimo Jovića u tim igraće stalno, to vam obećavam. Vi mislite da mi ne znamo ko je Luka Jović. Šta to znači da neko ne može da proba. Kakav ste slučaj napravili od ovog dečka – rekao je on. 
Upitan kako je igrač koji nema veze sa profesionalnim fudbalom završio u redovima bivšeg svetskog i evropskog prvaka, Džajić je rekao da je i pre dolazilo mnogo anonimnih igrača u klub. 
-Vi stvarno tako gledate? Vi stvarno mislite da je tako? Pa, nije se neko rodio u Barseloni ili u Brazilu da bi morao da bude neki igrač I da dođe na probu… Pa, koliko je anonimnih igrača dolazilo. Pa, ja sam doveo Blagojevića na probu u Zvezdu, niko ga nije znao, nisu ga znali ni u njegovoj ulici, a bio je najbolji igrač. Uopšte ne znam kakav je igrač dok ga ne vidim – rekao je Džajić. 
Potpredsednik kluba Nebojša Čović ranije danas rekao je da svako može da dođe na probu u taj fudbalski klub, bez obzira da li se profesionalo bavio fudbalom pre toga. On je optužio medije da „rade iza leđa” a medije je kritikovao i Džajić. 
-Vi, novinari, mislite da vi rukovodite klubom ko bi trebalo da trenira, a ko ne? To ne dolazi u obzir. Ako nije tako, što tako pišete? Da li možemo da dovedemo čoveka na trening? Kome to pripada? Da li ste vi, kao novinari, nekad rekli da li neko može da proba? Kako možete tako, bre? Kako možemo da sarađujemo dalje? – rekao je Džajić. 
-I posle se ljutite kada zatvorimo trening. Na šta to liči, bre? Kome vi pravite probleme? Pravite i klubu i drugim ljudima, koji apsolutno nemaju veze sa ovim. Da li ulazite u to da li je SPS, SNS… – dodao je Džajić. 

Povezana vest:  Simeone dobio otkaz