Luis Suarez Liverpool Cardiff

Nezadrživi Suarez vodio Liverpul do pobede u Stouku

Fudbaleri Liverpula savladali su večeras u Stouku istoimenu domaću ekipu sa 5:3, a predvođeni nezadrživim napadačem Luisom Suarezom ponovo su preuzeli četvrto mesto na tabeli Premijer lige koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
„Crveni“ su ostali u trci za titulu pošto zaostaju samo pet bodova za vodećim Mančester Sitijem.
Čak osam golova palo je na spektakularnom meču u Stouku, gde su gosti posle pola sata već imali dva pogotka prednosti. Posle autogola Šokrosa i pogotka Suareza činilo se da im predstoji rutinski posao, međutim, Stouk je oporavio od šoka i do odmora uspeo da izjednači rezultat.
Liverpul u nastavku ipak nije popuštao, kapiten Džerard doneo je novo vođstvo iz penala, a sve je rešio Urugvajac drugim golom, da bi u finišu uzbudljivopg susreta pala još dva pogotka.
Posle još jedne sjajne partije Suarez je učvrstio vođstvo na listi strelaca Premijer lige sa 22 gola, a postigao je čak devet više od drugoplasiranog Serhija Aguera iz Mančester Sitija.
Ranije danas Mančester Siti je pobedom u Njukaslu od 2:0 preuzeo vođstvo na tabeli.
Današnji rezultati 21. kola:
Stouk – Liverpul 3:5 (Krauč 39, Adam 45, Voters 85 – Šokros 5. autogol, Suarez 32, 71, Džerard 51. penal, Staridž 87)
Njukasl – Mančester Siti 0:2 (Džeko 8, Negredo 90+5)
Odigrano u subotu: Kardif – Vesthem 0:2, Everton – Norič 2:0, Fulam – Sanderlend 1:4, Hal – Čelsi 0:2, Mančester Junajted – Svonsi 2:0, Sautempton – Vest bromvič Albion 1:0, Totenhem – Kristal Palas 2:0.
U poslednjem meču sutra se sastaju Aston Vila i Arsenal.
Tabela: Mančester Siti 47 bodova, Čelsi 46, Arsenal 45, Liverpul 42, Everton 41, Totenhem 40, Mančester Junajted 37, Njukasl 33, itd.

Povezana vest:  Fudbaleri Srbije večeras protiv Turske u Ligi nacija