nikolicpocpriprema 2

Nikolić: Želimo svih 15 pobeda u nastavku prvenstva

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je danas da želi da njegova ekipa u prolećnom delu sezone igra pobednički i da zabeleži svih 15 pobeda u nastavku Super lige Srbije. 
-15 utakmica je ispred nas i cilj je 15 pobeda. Možda to zvuči pretenciozno u ovom momentu, ali imamo samo jedno takmičenje i ako zabeležimo 15 pobeda, onda se niko ne pita osim nas i taj jedan bod prednosti koji imamo će biti više nego dovoljan – rekao je Nikolić novinarima u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu. 
On je naveo da je potrebno da igrači već počnu da razmišljaju o prvoj utakmici s Novim Pazarom, ako žele da dođu do tog cilja. 
-Nije dobro da se kreira ambijent kao da se stvari podrazumevaju, jer se nikada ne podrazumevaju u sportu. Mnogo truda, znoja i energije moramo da uložimo da bismo došli do cilja – kazao je Nikolić. 
Trener je rekao da želi da Partizan igra pobednički, ali da će se tek videti da li će to biti i napadački. 
-Svaki segment igre mora da bude na visokom nivou u današnjem fudbalu ako se želi rezultat. Mora da se napada sa velikim brojem igrača, da se igra kvalitetan presing, da ekipa ume da se odbrani i da iz toga igra dobre kontranapade. Ako bilo koji od tih segmenata nije na nivou, rezultat trpi. Potrudićemo se da igramo na drčan način, agresivno ka protivničkom golu, onako kako to publika voli da gleda, ali na način koji nije na uštrb rezultata – rekao je Nikolić. 
Partizan je u zimskom prelaznom roku angažovao Nikolu Drunčića, kao i trojicu igrača iz Vojvodine koje je Nikolić trenirao u jesenjem delu, Branislava Trajkovića, Petra Škuletića i Miroslava Vulićevića. 
-Jesmo jači samom činjenicom da su svi igrači iz prvog dela sezone tu i da smo doveli četvoricu novih. Ako ništa drugo, imamo bolju konkurenciju u timu, ali će ti igrači svoj kvalitet morati da demonstriraju na terenu, da pokažu da su pojačanja. Mesto im nije zagarantovano, moraće da ga osvoje – rekao je Nikolić. 
Prema njegovim rečima, Partizan će sigurno dovesti još jednog napadača. Nikolić je dodao da veruje da će biti odlazaka, ali da za sada još nema ponuda za njegove igrače. 
-Zvog povrede Nemanje Kojića treba nam još jedno rešenje u napadačkoj liniji. Možda ćemo pojačati još neke linije i reagovaćemo ako se pojavi kvalitetan igrač na tržištu – istakao je trener crno-belih. 
Prvog dana priprema pojavio se i Branko Pauljević, a Nikolić je rekao da je desni bek i dalje na pozajmici u niškom Radničkom, ali da je njegova velika želja da se vrati u Partizan. 
-Na njega najozbiljnije računam, ali treba da se dogovorimo s ljudima iz Radničkog i da dovedemo tu priču do kraja. I oni se pitaju, ne polažemo samo mi prava na njega – naveo je trener. 
Prethodnih dana srpska javnost je bila usmerena na Milana Gašića, koji je sin visokog funkcionera Srpske napredne stranke i igrač koji je došao na probu u Crvenu zvezdu, a da nije aktivan fudbaler. Novinari su pitali Nikolića da li će i Partizan, kao i Zvezda, da dovede nekog igrača na probu, na šta je on odgovorio:

Povezana vest:  Manuel Pelegrini: Murinjo se poneo skroz nepošteno!

-Ne bih da se poredim s njima, nema razloga za tako nešto, ne mislim ništa loše o probama, ali Partizan i Zvezda su klubovi koji treba drugačije da rade selekciju igrača. 
Crno-beli će prvi deo priprema odraditi u Beogradu, od 21. januara do 1. februara biće u Antaliji, potom će se vratiti, a 5. Februara ponovo će otputovati u Tursku. 

Povezana vest:  Sporting pobedio Videoton u odloženom meču LE