Jose Mourinho Chelsea Cardiff

Murinjo: Otići ću iz Čelsija, samo ako dobijem otkaz

Portugalski fudbalski stručnjak Žoze Murinjo poručio je danas da će napustiti Stamford Bridž, samo u slučaju da dobije otkaz.
-Ne razmišljam o svom sledećem angazmanu, jer ga ne želim. otići ću iz kluba, samo ako to Čelsi bude želeo. Mnogo sam dao ovom klubu u prošlosti, ali i on meni – rekao je Murinjo za londonski „Evening standard“.
Čelsi je trenutno na tabeli u Premijer ligi na drugom mestu, sa bodom više od Arsenalom.
Murinjo je juna 2013. preuzeo Čelsi drugi put u karijeri, posle 2004. kada je vodio taj tim do 2007. i sa njim osvojio dve uzastopne titule, jedan FA Kup i dva Liga Kupa. Nedovoljni uspesi na evropskoj sceni bili su uzrok rastanka Murinja sa vlasnikom Čelsija ruskim milijarderom Romanom Abramovičem.
Pošto je napustio Čelsi, Murinjo, koji je sa Portom 2004. osvojio Ligu šampiona, preuzeo je Inter sa kojim je 2010. ponovio taj uspeh, da bi potom prešao u Real Madrid.
Murinjo je naglasio da mu je za svih pet godina koliko je proveo van Celsija, „srce ostalo u tom klubu“.
Portugalac je naglasio da je kvalitet života u Londonu bio ključni faktor njegovog povratka u Čelsi.
-Nisam čovek kome treba puno toga u životu. Trebaju mi samo jednostavne stvari, ali to nisam više mogao da nađem u Italiji, Španiji i Portugaliji – rekao je Murinjo.
On je dodao da „može da ode u školu da sačeka sina i kćerku, a da ga drugi roditelji gledaju kao roditelja“.
-Ako odem da se prošetam na Old Bond strit i ako neko priđe da mi smeta, sigurno je da to nije Englez – rekao je Murinjo.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA - FRANCUSKA-1938, "Pobeda ili smrt", Meaca bez šorca i opšta "makljaža"