djuric uo partizana dec 2011

Jovičić: Partizan nije predmet istrage protiv Đurića

Potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Mile Jovičić rekao je danas da istražni postupak protiv prvog čoveka crno-belih Dragana Đurića nema nikakve veze sa poslovanjem kluba.
Đuriću je određen pritvor od mesec dana zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u privatizaciji „Veterinarskog zavoda“ i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.
Specijalni sud u Beogradu istovremeno je odlučio da će biti pušten da se brani sa slobode ako položi jemstvo od dva miliona evra.
Zbog novonastalih okolnosti rukovodstvo crno-belih održalo je danas hitnu sednicu sekretarijata, a potom su zajedničkim izlaskom na vanrednu konferenciju za medije želeli da pokažu da klub normalno funkcioniše.
-Ovaj događaj nas ne raduje, on je potpuno odvojen od fudbalskog kluba Partizan i tiče se privatnih kompanija Dragana Đurića i njegovog biznisa. Mi nemamo mnogo, u stvari nemamo uopšte dodirnih tačaka sa Zekstrom. Naravno da poštujemo sve što je Đurić uradio za Partizan i tako ćemo se ponašsati u budućnosti – poručio je Jovičić.
Pored Jovičića konferenciji za medije u Humskoj prisustvovali su potpredsednici Ratomir Babić i Duško Jovanović, generalni sekretar Darko Grubor i sportski direktor Albert Nađ.
-Verujemo da će Đurić imati pravedan postupak, odnosno da će odbraniti svoje poslovne stavovi i dokazati da je radio kako treba – naglasio je Jovičić.
On je odbacio mogućnost zakazivanja vanredne izborne skupštine u skorijem periodu.
-Ne postoji nijedan razlog da u ovom trenutku imenujemo vršioca dužnosti. O svemu ćemo razgovarati sa predsednikom kad nam okolnosti dozvole. Klub funkcioniše potpuno normalno i nema potrebe ni za jednom skupštinom, osim redovnom – zaključio je Jovičić.

Povezana vest:  Šćepović uspešno operisan