klarens sedorf

Sedorf: Biću trener Milana

Bivši holandski fudbalski reprezentativac Klarens Sedorf potvrdio je danas da će postati trener italijanskog Milana. Sedorf je trenutno fudbaler brazilskog Botafoga, ali ova odluka znači da će završiti igračku karijeru.
Holanđanin će na mestu šefa stručnog štaba Milana zameniti Masimilijana Alegrija koji je nedavno dobio otkaz zbog serije loših rezultata. 
-Došao sam da vam kažem da ću posle 22 godine završiti profesionalnu igračku karijeru. Ovo je teška odluka, ali sam zadovoljan onim što sam postigao do sada. Drago mi je što sam sa Botafogom uspeo da izborim plasman u Kup Libertadores. Ostavljam ekipu koja je bolja nego kad sam došao. Da, biću trener Milana – rekao je Sedorf na konferenciji za novinare u Rio de Žaneiru.
Sedorf je sa upravom Milana dogovorio saradnju na dve i po godine, a već sutra će doputovati u Italiju kako bi gledao rosonere u duelu sa Specijom u nacionalnom kupu. Holanđanin je u Milanu igrao od 2002. do 2012. godine, a sa rosonerima je, pored ostalog, osvojio po dve Lige šampiona, Serije A i Superkupa Evrope. 

Povezana vest:  Stefan Šćepović potpisao za Briž