sep blater 2

Blater odlučuje o ponovnoj kandidaturi u junu

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater odlučiće o eventualnoj novoj kandidaturi pred Konges FIFA u Sao Paulu u junu.
-Ponoviću vam ono što već duže vremena govorim, još nisam toliko umoran da odlučim da li da se povučem – rekao je Blater za TV L*Ekip i dodao da će odluku doneti neposredno pred Kongres.
Blater je u martu nagovestio da bi predsednik UEFA Mišel Platini mogao da ga nasledi.
-Pomogao mi je da postanem predsednik u Parizu 1998. godine gde smo bili nas dvojica protiv svih ostalih. Bilo bi logično da on bude moj naslednik – rekao je Blater.
Blater koji je na mestu čelnika FIFA nasledio Brazilca Žoaa Avelanža, koji je na tom mestu bio 24 godine, pobedio je na izborima za predsednika UEFA Šveđanina Lenarta Johansona.
On je potom 2002. pobedio Kamerunca Isu Hajatua, da bi četiri godine kasnie osvojio treći petogodišnjii mandat koji je produžio 2011, kada se njegov jedini protivkandidfat Muhamed Bin Hamam povukao nekoliko dana pre izbora, pošto je bio optužen za kupovinu glasova. Treći čovek koji se spominje kao kandidat za predsednika FIFA je Francuz Žerom Kampanj, koji je blisko sarađivao sa Blaterom tokom 11 godina.

Povezana vest:  Katar ne žele da SP 2022. organizuje tokom zime