ronaldinho_0Ronaldinjo: Igraću na SP u Južnoj Africi i osvojiti trofej

Brazilski fudbaler Ronaldinjo rekao je danas da je uveren da će biti u sastavu reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu i da će „karioke“ trijumfovati u Južnoj Africi. Ronaldinjo je bio jedan od najvažnijih igrača u reprezentaciji Brazila koja je 2002. godine osvojila petu titulu svetskog šampiona. Međutim, selektor Brazila Karlos Dunga nije zadovoljan Ronaldinjovim nastupima u dresu Milana, zbogg čega bi 30-godišnji fudbaler mogao da propusti Munijal u Južnoj Africi.
Ronaldinjo je, ipak, rekao da nije zabrinut za mesto u nacionalnom timu.
-Igraću na Svetskom prvenstvu i osvojiću trofej. Nedavno sam imao problema sa reprezentacijom, ali to nije bila moja krivica. Ne mogu da zamislim Mundijal bez Ronaldinja na terenu – rekao je on. 
-Učiniću moju zemlju ponosnom na Svetskom prvenstvu, a najvažnije od svega – osvojiću trofej sa saigračima – poručio je Ronaldinjo. 
Ronaldinjo je za reprezentaciju Brazila odigrao 87 utakmica i postigao 32 gola. Sa nacionalnim timom osvojio je Svetsko prvenstvo, bronzanu olimpijsku medalju u Pekingu, Kup Konfederacija, Kup Amerike, a sa reprezentacijom do 17 godina trijumfovao je na Mundijalu 1997. godine.
Reprezentacija Brazila će se na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, od 11. juna do 11. jula, takmičiti u Grupi G sa Severnom Korejom, Obalom slonovače i Portugalom.

Povezana vest:  Crvena zvezda pobedila ukrajinski Krivbaš sa 5:4