Steven Gerrard 2013

Džerard: Aston Vila je zaslužila bod

Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard rekao je danas da je Aston Vila zaslužila bod i da je nerešen rezultat najpravedniji. Fudbaleri Liverupla i Aston Vile odigrali su danas nerešeno 2:2 u 22. kolu Premijer lige. 
-Zaslužili su bod. Mi nismo bili dovoljno dobri u prvom poluvremnu. Pokazali smo dobar karakter kad smo se vratili, ali gledajući sve ukupno ovo je fer rezultat. Očekivali smo da će biti dobri u kontranapadima, ali su bili bolji nego što smo očekivali – rekao je Džerard, prenose britanski mediji. 
Aston Vila je mnogo bolje odigrala prvi deo meča, pa je posle 37. minuta imala prednost od 2:0. Prvi gol za goste iz Birmingema postigao je Andreas Vajman u 25. minutu, dok je u 37. minutu strelac bio Kristijan Benteke. 
Do kraja poluvremene Liverpul je uspeo da smanji rezultat, a strelac je u drugom minutu sudijske nadoknade bio Rahim Sterling. U drugom poluvremenu viđen je samo jedan pogodak i to u 53. minutu kada je s penala izjednačenje Liverpulu doneo Džerard. 
-Problem je što će navijači biti razočarani jer smo pokvarili besprekoran učinak na Enfildu… Nije vreme za paniku i dalje ćemo nastaviti da se borimo da budemo među prve četiri ekipe – kazao je kapiten Liverpula. 
Posle 22 odigrane utakmice Liverpul je četvrti na tabeli Premijer lige sa 43 boda, odnosno osam manje od prvoplasiranog Arsenala. 

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Vojvodina na poluvremenu vodi u Bursi sa 2:0