nemanja vidic

Eto srušio Junajted, crveni karton za Vidića

Fudbaleri Čelsija savladali su večeras u Londonu ekipu Mančester Junajteda sa 3:1, u derbi utakmici 22. kola engleske Premijer lige. Ovom pobedom Čelsi je ostao u trci za titulu, jer i dalje zaostaje dva boda za vodećim Arsenalom, dok je Mančester Junajted nastavio sa posrtanjem i sada ima 12 bodova manje od londonskih „plavaca“.
Meč je obeležio trostruki strelac Samjuel Eto, koji je golmana De Geu matirao dva puta već u prvom poluvremenu, da bi odmah nakon odmora obezbedio nedostižnu prednost ekipi Žozea Murinja.
Gosti su smanjili u finišu i agresivnijom igrom nastojali da dođu barem do boda, međutim, Čelsi je bio siguran i rutinski sačuvao vođstvo za značajnu pobedu.
Branislav Ivanović je odigrao svih 90 minuta u domaćem sastavu, a kapiten Junajteda Nemanja Vidić dobio je direktan crveni karton u sudijskoj nadoknadi zbog grubog starta.
Čelsi – Mančester Junajted 3:1 (Eto 17, 45, 49 – Ernandez 78)
Ranije danas Totenhem je kao gost pobedio Svonsi istim rezultatom (3:1).
Odigrano u subotu: Sanderlend – Sautempton 2:2, Arsenal – Fulam 2:0, Kristal Palas – Stouk 1:0, Mančester Siti – Kardif 4:2, Norič – Hal 1:0, Vesthem – Njukasl 1:3, Liverpul – Aston Vila 2:2.
TABELA: Arsenal 51, Mančester Siti 50, Čelsi 46, Liverpul 43, Totenhem 43, Everton 41, Mančester Junajted 37, itd.
U poslednjem meču 22 kola sutra se sastaju Vest Bromvič Albion – Everton.
Tabela: Arsenal 51, Mančester Siti 50, Čelsi 49, Liverpul i Totenhem po 43, Everton 41, Mančester Junajted 37, Njukasl 36, itd.

Povezana vest:  Džerard: Ne smemo da se zanosimo, dug je put do titule