Robert Mancini 2012

Mančini: Ja sam izgradio sadašnji tim Sitija

Bivši trener Mančester sitija Roberto Mančini izjavio je danas da je on izgradio sadašnji tim tog fudbalskog kluba i da je zaslužan za ovosezonske uspehe. Mančini, koji je sada trener turskog Galatasaraja, prošlog je leta napustio Siti, s kojim je 2010. godine osvojio FA kup, a godinu dana kasnije titulu u Premijer ligi. 
Njega je na klupi zamenio Manuel Pelegrini, koji je uneo napadački stil igre. Ekipa je ove sezone postigla 106 golova u svim takmičenjima. Mančini je rekao da su igrači koje je on od 2009. godine dovodio u klub, zaslužni za rezultate. 
-Srećan sam što je Mančester siti jedan od najboljih timova u Engleskoj, pošto sam ja izgradio taj tim. Fudbaleri koji postižu golove, oni su koje sam ja doveo – Serhio Agero, Edin Džeko, Jaja Ture, David Silva i Samir Nasri – rekao je Mančini, preneo je Bi-Bi-Si. 
Po odlasku Mančinija, Siti je doveo Fernandinja i Alvara Negreda, koji su postigli 23 golova u prvoj sezoni. Pelegrini je rekao da je cilj ekipe da ove sezone osvoji četiri trofeja – Premijer ligu, Ligu šampiona, FA kup i Liga kup. Čileanac je odveo Siti u nokaut fazu Lige šampiona, što Mančini u dva navrata nije uspeo. 
Italijanski trener rekao je da nije ljut na Siti zbog otkaza. On je otpušten, jer se nije slagao s pojedinim igračima, ali i zbog poraza u finalu FA kupa od Vigana i gubitka titule u Premijer ligi. 
-Kada radite znate da biste mogli da imate problema sa igračima. To je normalno, jer trener želi da fudbaleri rade naporno i da igraju dobro, a igrači bi to trebalo da shvate. Možda je bolje kada promenite trenera, jer tako promenite i način rada – rekao je Mančini. 
-Mislim da Pelegrini radi dobar posao, ali ono što se sada događa u Mančester sitiju, mi smo radili pre tri godine. Zadovoljan sam urađenim poslom u Mančesteru, volim Siti i navijače i to je bilo fantastično iskustvo – dodao je. 
Mančini je rekao da Siti nije odbranio titulu jer je gradski rival Junated doveo Robina van Persija iz Arsenala. 
-Posle četiri ili pet godina, trener možda mora da promeni tim. Ja sam uradio svoj posao, napravio fantastičan tim, igrali smo fantastičan fudbal, a nismo osvojili titulu, jer je Junajted kupio Van Persija. On je doneo razliku, a da nije, mislim da bismo promenili istoriju Mančestera u poslednje tri godine – rekao je Mančini. 

Povezana vest:  Nišlije do prve pobede u sezoni, Jagodina nastavlja lošu