Falcao igra

Falkao povredio koleno, neizvestan nastup na SP u Brazilu

Fudbaler Monaka Radamel Falkao mogao bi zbog povrede kolena da propusti Svetsko prvenstvo u Brazilu, preneli su danas francuski mediji. Falkao se povredio tokom sinoćnje utakmice u Kupu protiv Monta. On je postigao gol u 29. minutu, ali je 11 minuta kasnije na nosilima iznet sa terena zbog povrede levog kolena, posle oštrog starta protivničkog igrača Sonera Erteka. 
Francuski mediji spekulišu da je Falkao pokidao prednje ukrštene ligamente kolena i da bi mogao da pauzira šest meseci, zbog čega bi mogao da propusti Mundijal u Brazilu. U saopštenju Monaka navodi se da će se posle detaljnih pregleda znati koliko je ozbiljna povreda kolumbijskog reprezentativca. 
-Falkao je dobio udarac u levo koleno. Moramo da sačekamo preglede I utvrdimo prirodu povrede – navodi se. 
Trener Monaka Klaudio Ranijeri rekao je da sudija na sinoćnjoj utakmici nije dovoljno štitio fudbalere Monaka. 
-Veoma sam zadovoljan rezultatom (3:0), ali nisam zadovoljan sudijom. Normalno je da protivnički fudbaleri igraju čvrsto, ali on nije delio kartone zbog oštrih startova. Nadam se da Falkao nije ozbiljnije povređen – rekao je Ranijeri posle utakmice. 
-Ako je Falkao ozbiljno povređen za to će biti kriv sudija. Nije smeo da dopusti da se tako stvari razviju. Morate da dosudite prekršaje. Kod oštrog starta morate da pokažete žuti karton, a ako se ponovi takav start onda morate da pokažete crveni. Večeras ništa od toga nije pokazao – dodao je Ranijeri. 
Fudbaler sredine terena Monaka Žeremi Tulalan rekao je da je povreda 27-godišnjeg napadača veoma ozbiljna. 
-Izgubili smo Radamela. To je veliki udarac za nas u budućnosti. Mislim da je ozbiljno. Vesti nisu ohrabrujuće – rekao je Tulalan francuskoj televiziji. 
Falako je jedan od najboljih fudbalera kolumbijske reprezentacije, za koju je odigrao 51 utakmicu i postigao 20 golova. 

Povezana vest:  Morinjo: Svi će želeti da izbegnu Totenhem na žrebu